IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои автомобили харчат най-малко?

Едно сравнение на реалния разход при бензинови, дизелови, метанови, хибридни и електрически модели

Спорът за това, кои са най-ефективните автомобили на пазара ще продължи, но италианското издание Motor1 се опитва да даде отговор на въпроса. То състави класация на тестваните в реални условия през 2021 година модели с различни видове задвижване, като в него са включени бензинови, дизелови, метанови, хибридни и електрически автомобили. В списъка не попадат коли на пропан-бутан, които все още не са били тествани.


разход сравнение


Автомобилите са разделени по категории, като след модела е посочен разходът на гориво или на електрическа енергия. От Motor1 твърдят, че по време на тестовете са постигнати два много важни резултата от гледна точка на разходите. Първият е на Renault Zoe, което успява да покрие 360 км (стандартния маршрут на всички тестове) само с 8,53 евро за електричество, което се равнява на 2,36 евро/100 км.

Вторият е записан от Skoda Octavia Wagon на природен газ, която с автоматична скоростна кутия и с двигател със 130 к.с. постига 9,24 евро (2,56 евро/100 км). На практика това е третият най-добър резултат в изследването.

Кои автомобили харчат най-малко (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #5
    11 rate up comment 5 rate down comment
    джъст -А- мен ( преди 2 години )
    ЛИПСВА най-важният показател в тази классация - ВРЕМЕТО, необходимо при така достигнатите икон.показатели, за покриването на тази дистанция... Щото тая "белла" костенурка Реното-З0Е-то може половин ден да е лазила, докато стигне крайната ДЕстинациЯ на финиша, м-ДА! И е редно в случая, в скоби да се посочи и ЦЕНАТА на всяка икономична машина, което също е база за стабилно сравнение в тази връзка!!!
  • #4
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Октавията и Скалата са перфектни за нашата реалност! Тока в Италия е двойно по-скъп! Нямаме пари за нови коли! Няма и да имаме като не ходим да гласуваме, гласуваме за старите *** и не ходим да протестираме!
  • #3
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Колев ( преди 2 години )
    Служебните- те са дори и най-бързите и безпроблемни, даже!!!
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    не бяхте ли ревали скоро, че еврогейската комисия ще направи бензина и дизела 4 лева?
  • #1
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Тва Зое кога направи с 11 киловата 100 км елате ми се обадете. И нещо не успявам да разбера каква е тарифата на която зарежда. А като се смята подобно нещо се смята и кое колко струва, в цена на километър влиза и покупната цена на автомобила