IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rimac Nevera и Tesla Model S Plaid най-после се срещнаха на пистата

Двата най-бързи серийни автомобила се съревновават на ускорение (ВИДЕО)

Екипът на YouTube-канала DragTimes организира съревнование между лифтбека Tesla Model S в топ-версията Plaid и хиперколата Rimac Nevera. Тези два електромобила претендират с основание за званието "най-бърз сериен автомобил на планетата", така че срещата им на писта за драг беше само въпрос на време.


Rimac Nevera vs Tesla Model S


Четирите електромотора на Rimac Nevera развиват общо 1914 к.с. По паспортни данни това е достатъчно, за да може машината с тегло 2146 кг да ускори от 0 до 100 км/ч за 1,97 секунди. Обявеното от производителя време за изминава на дистанцията за драг от 1/4-миля е 8,6 секунди.

На свой ред Tesla Model S Plaid има 3 електромотора със съвкупна мощност 1034 к.с. Освен, че е близо 2 пъти по-слаб, американският лифтбек е и малко по-тежък от хърватския си съперник - 2192 кг. Обявеното време за ускорение от - 0 до 100 км/ч е 2,1 секунди.


Rimac Nevera vs Tesla Model S


Колата на Tesla има все пак едно предимство и то е в цената - 124 000 долара. Освен това, Model S Plaid наистина ще се появи в масово производство, докато от Nevera ще бъдат направени само 150 бройки и всяка от тях ще струва не по-малко от 2 млн евро.

Напълно очаквано, и трите старта са спечелени от хиперколата на Rimac. След като наскоро тя направо унижи Ferrari SF90 Stradale, този път Nevera не остави шансове на Model S Plaid и се доближи до обявените характеристики, преодолявайки 1/4-миля за 8,62 секунди. Това се случи само седмица, след като същите тези момчета от Drag Times поставиха нов световен рекорд, записвайки 8,58 секунди.


Снимка и видео: Drag Times

0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Между другото ( преди 2 години )
    Ферари Страдале с 1000 коня, също губи от Тесла Плейд! Вижте им времената!
  • #5
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Изводът е ( преди 2 години )
    че дори малка страна като Хърватска при добра организация може да има успехи срещу хипер-супер технологичните САЩ-и! И тази тенденция при ел. колите заплашва всички доминиращи досега на пазара.
  • #4
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Затвърждава се мнението ми, че драгаджиите са най обикновени улюгуфрени! Колкото и да не уважавам Т'слата - изправяш кола 1000 коня срещу с двойно повече мощност от 2000. Тук фактора е десния ти крак, за това при така наречения шофьор дори не е нужно да протича мозъчна дейност....
  • #3
    11 rate up comment 5 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    И все пак със всичките кусури дето уж си изброил, Тесла за теб си остава само една несбъдната мечта! А времето на Тесла на писта е по-добро от много хипер спортни коли за милиони!
  • #2
    8 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И все пак ТеслАта нито е хиперкола, нито може дълго време да е в максимален режим. Най обикновена бангия с добър пробег,със салон под това на среден клас автомобил.
  • #1
    14 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И все пак Тислътъ може да се ползва за ежедневнен автомобил докато Римак е двуместно купе