IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rimac Nevera и Tesla Model S Plaid най-после се срещнаха на пистата

Двата най-бързи серийни автомобила се съревновават на ускорение (ВИДЕО)

Екипът на YouTube-канала DragTimes организира съревнование между лифтбека Tesla Model S в топ-версията Plaid и хиперколата Rimac Nevera. Тези два електромобила претендират с основание за званието "най-бърз сериен автомобил на планетата", така че срещата им на писта за драг беше само въпрос на време.


Rimac Nevera vs Tesla Model S


Четирите електромотора на Rimac Nevera развиват общо 1914 к.с. По паспортни данни това е достатъчно, за да може машината с тегло 2146 кг да ускори от 0 до 100 км/ч за 1,97 секунди. Обявеното от производителя време за изминава на дистанцията за драг от 1/4-миля е 8,6 секунди.

На свой ред Tesla Model S Plaid има 3 електромотора със съвкупна мощност 1034 к.с. Освен, че е близо 2 пъти по-слаб, американският лифтбек е и малко по-тежък от хърватския си съперник - 2192 кг. Обявеното време за ускорение от - 0 до 100 км/ч е 2,1 секунди.


Rimac Nevera vs Tesla Model S


Колата на Tesla има все пак едно предимство и то е в цената - 124 000 долара. Освен това, Model S Plaid наистина ще се появи в масово производство, докато от Nevera ще бъдат направени само 150 бройки и всяка от тях ще струва не по-малко от 2 млн евро.

Напълно очаквано, и трите старта са спечелени от хиперколата на Rimac. След като наскоро тя направо унижи Ferrari SF90 Stradale, този път Nevera не остави шансове на Model S Plaid и се доближи до обявените характеристики, преодолявайки 1/4-миля за 8,62 секунди. Това се случи само седмица, след като същите тези момчета от Drag Times поставиха нов световен рекорд, записвайки 8,58 секунди.


Снимка и видео: Drag Times

0 от 500
  • #26
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Атанас Филипов ( преди 2 години )
    Удивително е, как се сравнява кола за 2 000 000 с кола за 150 000 долара
  • #25
    2 rate up comment 1 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 2 години )
    Ах, ти да видиш, извън земната тесла без дръжка гепи на тслата дръжката.
  • #24
    1 rate up comment 0 rate down comment
    samolet ( преди 2 години )
    Тесла ми харесват но Римак си е звяр за мен, супер кола е, да много скъпа за много хора, само като и погледнеш спецификации те разбираш за какво става на въпрос Rimac NEVERA https://electricvehiclespecs.com/rimac-nevera-120-kwh-specifications/
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 2 години )
    Фал стартове да искаш!
  • #22
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Име ( преди 2 години )
    Да не говорим че теслата като напусне пистата пак си остава 2рата най бърза кола в света и пак остава несравнимо по практична от Римака
  • #21
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Име ( преди 2 години )
    Теслата е изглеждала като малолитражна 80коня до АМГ 500коня? Абе по " не умни" коментари могат ли да съществуват. Сравняват семеен седан с хипер-кола само да ви припомня и проклетия седан е по бърз от абсолютно всичко що има ДВГ и не е пипан. По добре теслата никой да не я хаква щото и направените 2000-3000 коня ДВГ ще изглеждат като малолитражки. Теслата струва 130к а другото струва над 2 милиона долара. И пак теслата е 1000 коня и е почти толкова бърза и разликата изобщо не беше голяма.
  • #20
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Име ( преди 2 години )
    Много ме изкефи как един "много умен човек" написа че тези "бракми" не могли да вдигнат 200. Еми приятелю да! Едната вдига 200 мили в час максимална скорост а другата 250! И ги ускоряват веднага а не като бракмите ти с вътрешно горене където ти трябват цяла магистрала пространство да вдигнеш нещо близко до този скорости. И само да ти кажа че и двете коли могат да вдигнат много повече от това. Просто са заключени за да не могат *** като тебе да убиват хора с над 300 мили в час
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 18 ( преди 2 години )
    Щото двете са най-бързите серийни коли на драг! А 3 обиколки на пълна мощност, не са много спортни коли които могат да направят!
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Оня ( преди 2 години )
    Общото между двата миксери е , че и двата модела не могат да направят 3 обиколки !?! на оригиналното трасе на Нюрбургринг на пълна мощност ! А защо се сравняват два модела дето нямат нищо общо ...нямам идея. Кат са тръгнали така , да вземат да направят един драг между някоя баничарка и някое Ламбо :):):)
  • #17
    7 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Аз съм TSLA *** и искам да си призная на всички, че обичам да навирам детски колички с формата на Тесла, в аналния ми хипер отвор. Признавам, че си мечтая да ме клатят в Тесла и за това, тя е любимата ми кола. Правя се пред другите с малко мозък тук, че имам Тесла и тези idiots ми вярват. Виждал съм Тесла, само в ютуб, а веднъж един приятел ми казва, че познава един, който е виждал на живо. Искам да ме порят в разпадащия се салон на Тесла и да ми разкъсат широкия ***. Иначе карам Рено 19