IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rimac Nevera унижи Ferrari SF90 Stradale и постави рекорд

Хърватската хиперкола на ток измина 1/4-миля за 8,62 секунди (ВИДЕО)

Ferrari SF90 Stradale е абсурдно бърза кола, която може да се справи с всеки съперник от нейния клас, но не и с представенатаа вчера Rimac Nevera. Това става ясно от видео, публикувано от Carwow, чието екип беше поканен на летище в Хърватия за състезание по ускорение между двата автомобила.


Rimac vs Ferrari


Британците докараха SF90, който се задвижва от 4,0-литров туин-турбо V8 двигател и три електромотора със съвкупна мощност 986 к.с. Официално обявеното от Ferrari ускорение от 0 до 100 км/ч отнема 2,5 секунди, но на независими тестове автомобилът успя да постигне 2,1 секунди. А времето за изминаване на 1/4-миля е 9,62 секунди.

Най-доброто постижение на SF90 в състезанието в Хърватия беше записано във втория манш - 9,60 секунди. Това е доста впечатляващо, като се има предвид, че Bugatti Chiron Sport успя да го направи за 9,4 секунди през 2018 години.

Най-доброто време за деня - 8,62 секунди, беше на Nevera, която буквално унижи своя съперник във всички стартове. Според собственика на хърватската компания Мате Римац, досега той и екипът му са постигали 8,7 секунди, така че това е най-доброто постижение в историята (неофициално).



Задвижването на Nevera става с 4 електромотора - по един на всяка ос, като съвкупната им мощност е 1914 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 1,85 секунди, а до 300 км/ч - 9,3 секунди. Батерията с капацитет 120 кВт/ч осигурява пробег от 547 км.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500
  • #61
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Хайл ( преди 2 години )
    #67 Галин Ганев тесларев пак ли белещиш глупости??? #68 ти е казал много правилно 900 коня УНИЖИХА 1900....марш да лееш бетон без кофраж и да отливаш купета с преса
  • #60
    5 rate up comment 0 rate down comment
    кой кого ( преди 2 години )
    900 коня vs. 1900 коня - не знам кой кого унижава в тази статия при положение ,че разликата между 2та автомобила не е повече от 1 секунда при 1000 коня разлика ?
  • #59
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Зикото ( преди 2 години )
    Че тоя Rimac NEVERA е звяр, скоро няма кой да му се опре, камо ли някакво ferrari, като му гледам техническите данни в спецификацията https://***.electricvehiclespecs.com/rimac-nevera-120-kwh-specifications/ това нещо трябва да лети
  • #58
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Няма софт. ъпдейт - нямаш кола.Нямаш софт. потдръжка - пак нямаш кола. Нямаш нова батерия - и пак нямаш кола"Това не ти е андроид апликация.
  • #57
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мноого слаби спирачки бмв и мерцедес 100 пъти по добре спират за ускорение не мога да преценя
  • #56
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Jay ( преди 2 години )
    .... Голямо плюнчене, Ферари било икона, класа. За кой, за вас- виждали го на картинка или спряно!? Естествено Римак няма този имидж който италианците имат. И кво? Че Пагани също няма имиджа и прехласването по Ферари, но Хуаира е пъти по-качествено изработен от всяко Ферари. И какво ми говорите за надеждност у Ферари, като на 15 хил км влизат в бокса за ремонти!? Тия ферари та, дето са на по 30-40 години, вероятно са карани по-малко отколкото вие карате за година, обслужвани по часовник!?
  • #55
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Jay ( преди 2 години )
    Някои от драскащи те тук, сериозно сравняват батериите на телефоните с тези на колите си! За четвърта година деградацията на батерията ми е под 3%,иначе чакайте на 10 години да сменяте батерия. Хората имат тесли на по половин милион км с оригиналната батерия. А глупостите за 1000та цикъла на заряд кой ви ги говори, може би на Зоуй, Лийф и подобния клас?! Ферари е една от най-комплексарските марки и не, щото не мога да си я позволя и да Римак го направи смешно отвсякъде!
  • #54
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Мдааа ( преди 2 години )
    "Унижи" - Римака струва 2 000 000 долара повече от Ферарито! Има 1000 ( ХИЛЯДА!!!))) к.с. повече!!! Къде е унижението?!?!? За тези пари ще си купя поне 6 мега яки модели на Ферари, всеки ден от седмицата е съм с различна кола и хич няма да ми дреме, че некъв миксер е 1 сек. по бърз на драг!!!
  • #53
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Баш па унижи ...
  • #52
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Ганчовец ( преди 2 години )
    Rimac няма да продадат много Невери в Испания. Името означава хладилник там