IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rimac Nevera унижи Ferrari SF90 Stradale и постави рекорд

Хърватската хиперкола на ток измина 1/4-миля за 8,62 секунди (ВИДЕО)

Ferrari SF90 Stradale е абсурдно бърза кола, която може да се справи с всеки съперник от нейния клас, но не и с представенатаа вчера Rimac Nevera. Това става ясно от видео, публикувано от Carwow, чието екип беше поканен на летище в Хърватия за състезание по ускорение между двата автомобила.


Rimac vs Ferrari


Британците докараха SF90, който се задвижва от 4,0-литров туин-турбо V8 двигател и три електромотора със съвкупна мощност 986 к.с. Официално обявеното от Ferrari ускорение от 0 до 100 км/ч отнема 2,5 секунди, но на независими тестове автомобилът успя да постигне 2,1 секунди. А времето за изминаване на 1/4-миля е 9,62 секунди.

Най-доброто постижение на SF90 в състезанието в Хърватия беше записано във втория манш - 9,60 секунди. Това е доста впечатляващо, като се има предвид, че Bugatti Chiron Sport успя да го направи за 9,4 секунди през 2018 години.

Най-доброто време за деня - 8,62 секунди, беше на Nevera, която буквално унижи своя съперник във всички стартове. Според собственика на хърватската компания Мате Римац, досега той и екипът му са постигали 8,7 секунди, така че това е най-доброто постижение в историята (неофициално).



Задвижването на Nevera става с 4 електромотора - по един на всяка ос, като съвкупната им мощност е 1914 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 1,85 секунди, а до 300 км/ч - 9,3 секунди. Батерията с капацитет 120 кВт/ч осигурява пробег от 547 км.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500
  • #31
    22 rate up comment 6 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Когато някой електричка достигне до харизмата на Ферари тогава можем да говорим за унижение. Че то има и разни Голфове за драг, дето пък ще унижат дори кола от Ф1. Но колко народ мечтае за Ферари, колко за някаква хърватска батерия на колела. Римак правят страхотна кола, но са далеч от топ играчите.
  • #30
    11 rate up comment 5 rate down comment
    RD ( преди 2 години )
    От статията и от коментарите разбрах едно - Ферари е много скапан автомобил. Добре че нямам пари да си купя!
  • #29
    3 rate up comment 2 rate down comment
    до долния ( преди 2 години )
    Нерде Ямбол, нерде Станбул хахахаха! Къде е GM с батерии Ultium, създатели на първия суперкамион в продажба - Hummer electric, къде е Rimac Automobili - създатели на Porsche Taycan и компоненти за Регера, Астън, Ягуар и т.н, къде е недостижимият Мъск... Прав си за едно - богатите също плачат
  • #28
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Мате Римац. а.к.а Cr ( преди 2 години )
    Натоварва ли те моето изпреварване?
  • #27
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Чичо Сам ( преди 2 години )
    Представяш ли си верно наскоро излезлият Hummer EV, който сега е 1000 коня фабрично, да го чипне някой пъцкатор с лаптоп, да му вдигне леко амперите на контролера и да счупи това Ферари, докато вози телета отзад в пикапа алелелеее :D. Ферарист в Монако и го минава тексасец с пикап телета ахахахахаааааа!
  • #26
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Айде ( преди 2 години )
    Това Ферари ще бъде опаткано и от Модел С Плейд който прави четвърт миля за 9.26 секунди. Потвърдено и от Джей Лено!
  • #25
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не, че нещо ама Ферари е мечта, а тва там е все тая колкото и да се напъва. Джендърастите, не си мислете, че електричките ще ви направят равни. Винаги ще има Ферари ирено зое или няква друга евтина шитня за останалите и пак ще свивате ушите кат ви освятка премиума на магистралата със скромното ви ел.ВЦ 2 хенд
  • #24
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 44 ( преди 2 години )
    Нищо бе, ееееее! Може да е без горене, но е вътрешно! Това пише човека! Хахаха!
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Що не си ходиш в Украйна, пиян продажник - само комунисти бълнуваш. С тази гнусотия, няма да станеш никога от инвалидната си количка!
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Продължаваш единствено да срш, к%х ***. Разпознаваем б0кл$к си из всички сайтове за автомобили. Представям си на живо какъв си клоун.