IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rimac Nevera отново счупи световния рекорд за най-бърз сериен автомобил

Електрическата хиперкола измина 1/4-миля за 8,58 секунди със стандартни гуми (ВИДЕО)

Всички вече са наясно, че хърватската хиперкола Rimac Nevera е безумно бърза. През последните месеци тя се разправи с всякакви модели - от BMW M5 до Ferrari SF90, при ускорение на права линия. А сега счупи и световния рекорд на 1/4-миля, като дори не се наложи да се поставят състезателни гуми.


Rimac Nevera


Постижението беше регистрирано от Брукс Вейсблат от DragTimes, който имаше възможността да кара колата в Калифорния. Екипът публикува 23-минутно видео, но ако искате да видите само постигането на рекорда, превъртете до 16-ата минута. Самият Брукс първоначално е на седалката до шофьора – тест-пилота на Rimav Мирослав Зрънчевич, след което получава шанс да седне зад волана.

И трите преминавания във видеото се извършват с гуми Michelin Pilot Sport 4S, които дори не се нуждаят от загряване. Първият път Nevera постига 8,74 секунди, като на финала скоростта е 266 км/ч. При следващото преминаване времето е 8,61 секунди, а скоростта е 268 км/ч. Рекордът е записан при преминаване номер три – 8,58 секунди и 269 км/ч.



От Rimac обявиха, че общо през деня са направени 11 старта, като във всички са използвани стандартния гуми Michelin. Температурата на асфалта на пистата е била доста висока и се е наложило да се направят няколко промени в настройките на системата за контрол на сцеплението. Създателите на модела са категорични, че това не са пълните възможности на Nevera и смятат да се върнат на пистата скоро, за да подобрят и това постижение.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Не на тролея ( преди 2 години )
    Лятото си караш Теслата и се кефиш. Идва зимата, пада градуса и гушваш ТЕСЛАТА щото трябва да закачаш агрегата. Или караш само градско.
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    те са 50 години назад, ще свикнат ама някой друг път
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Jijo ( преди 2 години )
    Ами с тези коне ,нормално...Биело БМВ М5 ,много ясно има над два пъти повече мощност ,остава да падне
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    обади му се може и да те повози проблема е че след това няма да искаш да се качиш в автомобил с двг
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До 7 ( преди 2 години )
    Ти докато се предвижиш до морето с Тесла, шведите ходят в Испания с Тесла за същото време! Хахахаха!
  • #2
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Цацар Гешев ( преди 2 години )
    TSLA, важното е да не бъркам, като теб в чуждите джобове и да барам на другите макарите. Пак ли изплува от аналнозадоволителната си дупка с плакати на Илончо. Продължавай да симпатизираш на консервите, които гледаш само на клипове и снимки. Ходи при другите алкохолни петна пред блока, удари две чаши бира от двулитрово шише и им обясни, колко е велика Треслата и как, като си продадеш голфа 1.9 tdi, ще продадеш на баба ти гарсониерата и ще си купиш Тресла от Горубляне. Ти си топ смешника тук.
  • #1
    10 rate up comment 6 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    #1 и си бръкна в джобовете и си напипа само макарите. 1 динамо на устата ти и ще захраним всички коли на Мъск.