IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rimac Nevera и Tesla Model S Plaid най-после се срещнаха на пистата

Двата най-бързи серийни автомобила се съревновават на ускорение (ВИДЕО)

Екипът на YouTube-канала DragTimes организира съревнование между лифтбека Tesla Model S в топ-версията Plaid и хиперколата Rimac Nevera. Тези два електромобила претендират с основание за званието "най-бърз сериен автомобил на планетата", така че срещата им на писта за драг беше само въпрос на време.


Rimac Nevera vs Tesla Model S


Четирите електромотора на Rimac Nevera развиват общо 1914 к.с. По паспортни данни това е достатъчно, за да може машината с тегло 2146 кг да ускори от 0 до 100 км/ч за 1,97 секунди. Обявеното от производителя време за изминава на дистанцията за драг от 1/4-миля е 8,6 секунди.

На свой ред Tesla Model S Plaid има 3 електромотора със съвкупна мощност 1034 к.с. Освен, че е близо 2 пъти по-слаб, американският лифтбек е и малко по-тежък от хърватския си съперник - 2192 кг. Обявеното време за ускорение от - 0 до 100 км/ч е 2,1 секунди.


Rimac Nevera vs Tesla Model S


Колата на Tesla има все пак едно предимство и то е в цената - 124 000 долара. Освен това, Model S Plaid наистина ще се появи в масово производство, докато от Nevera ще бъдат направени само 150 бройки и всяка от тях ще струва не по-малко от 2 млн евро.

Напълно очаквано, и трите старта са спечелени от хиперколата на Rimac. След като наскоро тя направо унижи Ferrari SF90 Stradale, този път Nevera не остави шансове на Model S Plaid и се доближи до обявените характеристики, преодолявайки 1/4-миля за 8,62 секунди. Това се случи само седмица, след като същите тези момчета от Drag Times поставиха нов световен рекорд, записвайки 8,58 секунди.


Снимка и видео: Drag Times

0 от 500
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В паралела при сравнението на голф и тесла любителите, не съм сигурен, кое е по-важен фактор: това, че от малки са им се подигравали че са с малки патлета, че мозъка им е останал в развитието на 5 годишен сурикат, или че искат всеки ден да се доказват на мамчетата си и на пияниците пред блока, че тяхната талига е най-лъскава. Може пък да е комбинация от трите неща, като тесларите са голфъри на 55та степен, демек с още по-малки ***, демек и за това са гейзери, но с мозъци на колибрита.
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    :) :) :) :) :) ( преди 2 години )
    TSLA, те теб те минават всеки ден по няколко пъти, ту на площад Македония, ту на околовръстното.
  • #14
    0 rate up comment 3 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    100 до 200 за 3 и 4 секунди. Геле, некой ни минА!
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    8.5 секунди, а Тесла е 9.3! Не е ли 8 десети от секундата? Или ти тези неща не ги знаеш? Невера преминава с 2707км/ч а Тесла с 250 км/ч!
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Кви десети бе човек, целия драг е 8,5 сек. за 8 секунди хърватката се превърна в точица в далечината пред погледа на шофьора на Тесла.
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    Така Тесла изпреварва АМГ-тата! Мисля, че даже Тесла си дава мноооого добро време! Защото, нищо в този тест не е на страната на Тесла! По-тежка е, по-слаба е и пак закъснява само с няколко десети! Тесла е семейна кола с характеристики на хиперкар!
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мда, мисля че нищо не може да се каже след това видео. Тесла изглеждаше като малолитражка с 80к.с. срещу AMG с 500к.с.. Хърватската електричка наистина си я бива, не очаквах че чак така ще смачка тая Тесла, вярно че е с 880к.с. повече, но изглеждаше така взе едно е с 2000к.с. повече. На първия драг Nevera закъсня на старта, но след това изпревари Теслата, все едно е спряла на място.
  • #9
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Иван Гешев ( преди 2 години )
    Гледай хърватите до къде стигнаха. Собствена автомобилна компания! Добре, че ние с Баце поне напълнихме чекмеджетата, пък бедняците да се оправят.
  • #8
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Бракми ( преди 2 години )
    Най-бърз автомобил е този с, най-висока максимална скорост. Тези консерви спорят за, най-бързо ускоряващи до 100 и евентуално до 200. Драг на 400 метра е едва десет процента от качествата, които трябва да има една спортна кола. Да сте чували за пътно поведение, за еластичност...
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Гъделичкане на глуповати и ниЗки човешки структури и примитивни страсти. Тъпо "състезание" между несравними съперници. Видимо чудесно функциониращ лаунчконтрол при Тесла, свиделство за притежавана върхова технология. Иначе това е неприятна компания, която е родена в тежък грях и продължава да затъва в лъжи. Респект за хърватите! Те също се сдобиха с повсеместно разпознаваем, международно признат бранд от най-висока класа. Ние нямаме такъв и по всичко личи, че това е трайно.