IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S Plaid наистина го направи: 1.99 секунди!

Понеже компанията отказа да даде кола за нормален пътен тест, влогър си я купи

Новата Tesla Model S Plaid действително е способна да ускори от 0 до 100 км/ч за 2 секунди, както бе обещал Илон Мъск. Доказа го импровизиран уличен тест на Брукс Уайсблат от сайта DragTimes.


 
  
    
Eлектромобилът с три мотора и 1020 конски сили мощност вече бе тестван и от Motor Trend, записвайки едва 1.98 секунди за ускорение от 0 до 60 мили в час  (96.56 км/ч). Постижението обаче бе оспорено, защото по изискване на Tesla тестът стана върху специално подготвена за драг състезания повърхност.

За да не се съобразява с претенциите на производителя, Уейсблат просто си купи една Plaid, снабди я с прецизно GPS оборудване за измерване на скоростта и я тества по улиците.

Ако не ви се гледа цялото видео за доставката и подготовката на колата, можете направо да прескочите към седмата минута, където започват тестовете. Ще ви направи впечатление, че пътните знаци са старателно замазани във видеото, за което има много разумна причина: Уейсблат кара по нормални шосета и очевидно нарушава ограниченията на скоростта, така че полицията би могла да го глоби дори само на база на собствения му видеозапис, ако може да установи точното място.
 
   
Tesla Model S Plaid ускорение
  
     
Първият опит дава 2.21 секунди от 0 до 96 км/ч, а четвърт милята - класическата дистанция за драг - отнема 9.23 секунди. При втория опит времето е понижено до 2.14 секунди, а при финалния - до 2.16 секунди. Брукс прилага стандартния за драг рейсинга one foot rollout - правило, според което измерването на времето започва на един фут (30 см) след точката, в която автомобилът е още статичен. Пресметнато така, времето действително става 1.99 секунди.

Но дори и да пренебрегнем това, 2.14 секунди е забележително постижение за автомобил, който струва едва една пета от цената на способното на същите времена Ferrari SF90.


 

0 от 500
  • #34
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Петков ( преди 2 години )
    И от какъв зор е цялото упражнение? Какво толкова показва? Поредният начин да стигнеш до двата метра. Или не дай си някой друг да вкараш там.
  • #33
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Много бегачки XD ( преди 2 години )
    Съгласен съм че си е бързичка колата, ама, що не кажат като я резнеш 2 пъти от 0-100 колко време им трябва на батерийките да се охладят, че да можеш после пак да се фукаш колко е бърза.. ;)
  • #32
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до тсла та дръжката ( преди 2 години )
    Колкото и да се пънеш и подмокряш, пак ще си в автобуса и ще мечтаеш тока да те направи равен с хората в автомобилите.... и докато ти дойде реда да си купиш, токът ще е станал с пари, а ти пак ще си разочарован, че ще си останеш с някой нисък клас долнопробен китайски евтинджос.
  • #31
    2 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Извади топката на лоста от напиняне, прокъса мокета под газта, но не можа да мине омразния миксер. "Мразя ви, мразя виии!" - изкрещя той, отвори вратата и се метна в движение.... "Съдба колега" - помисли си Мъск
  • #30
    3 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Реди ли реди тия скорости на тая Чавдарка-Енцо и голегата му вика: Геле, включи на бързи! Хахахахаха
  • #29
    3 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Какво казват Dyno-графиките: 1000 коня при 8600 оборота (130 км/ч), 1000 коня при 20 000 оборота (300 км/ч). Когато един квалифициран рацер ги погледне, изобщо не си хаби горивото да застава на старта срещу ракета носител. Това е да сравняваш магаре с Космос. Вие електромагнитна тяга сега я чувате сефте. Влаковете на такова задвижване вдигат по 600. Ферари Енцо срещу Шинкансен SCMagLev - то ще бъде цирк Буш ... оня мъчи ли мъчи предавките като шофьор на Икарус и все го няма на картата :D
  • #28
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    хейтърите сте много тънкообидни бре
  • #27
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Стен ( преди 2 години )
    Ако имах възможност да избирам, не бих се замислил и за стотна от секундата.Тесла и за 0.1 сек да набира до 60 мили, това не я доближава до такъв шедьовър като ферарито. Не всичко е в ускорението по права линия.
  • #26
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До 27 ( преди 2 години )
    Много интересно, как според теб ръждясва алуминий? Защото Модел С е от алуминий, както и Модел Х!
  • #25
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До 25 ( преди 2 години )
    Така, то не се издържа на кофти качеството на изработване на останалата част на колите им ...