IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S се пробва срещу болид от F1 с V10 двигател

Електрическият седан оказва сериозна съпротива на състезателната кола (ВИДЕО)

Екипът на YouTube-канала Carwow организира поредното много любопитно състезание, в което един срещу друг се изправят състезателен болид от Формула 1 и електрическа Tesla Model S.


Tesla Model S vs F1


Трябва да се отбележи, че това не е последната Tesla Model S P;aid, а по-стария вариант P100D, който може да се похвали с мощност от 671 к.с. и 950 Нм въртящ момент. Неговият съперник е Benetton B197 от 1997 година, който се задвижва от 3,0-литров атмосферен V10 двигател със 770 к.с. и 520 Нм. Скоростната кутия е 6-степенна секвенциална.

С този болид тимът на Benetton зае трето място в шампионата на конструкторите преди 24 години, а най-доброто постижение е победата на австриеца Герхард Бергер в състезанието за Голямата награда на Германия на пистата „Хокенхайм“.


Tesla Model S vs F1


Първото състезание е традиционен драг-рейсинг, след чийто старт Model S взима аванс, тъй като болидът все още е със студени гуми и това пречи на сцеплението. На финала обаче състезателната машина печели, като записва време от 9,6 секунди на 1/4-миля.

Следва старт от движение при скорост от 64 км/ч, където нещата се повтарят – електромобилът повежда, но за малко, тъй като този път болидът няма проблем със сцеплението.



При ускорението от 0 до 161 км/ч и обратно до 0 състезателната кола печели убедително, тъй като е много по-лека. Изпитанието за управляемост също показва превъзходството на болида от Формула 1.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Име ( преди 2 години )
    И защо е целият този експеримент, да сравнявате несравними неща?Да, опъва се Теслата, но тя тежи 2 тона, а тоя болид 700 кила.Що не сравнихте ЕЛ болид 770 коня с тоя с ДВГ? Това ще бъде сравнение измежду по-равни.Ок, искали сте да видите резултата - ето го. ДВГ-то в такава форма и конфигурация винаги ще спечели. Най малкото един болид има къде къде по-голяма аеродинамика от кой да е автомобил.
  • #11
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Може и от последните ( преди 2 години )
    Пуснете теслата срещу болид от 2021ва
  • #10
    4 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 8 надиното толкоз на пътя фуляки пак ще е назад тролея. Срещу която и кола да се изправи с двг от нейия клас все ще е назад но да не е на драг,защото тролея винаги е победител. На дълга дистанция тези тролеи ще са в пъти назад,така че един драг нищо не показва,просто мерене на чишки.
  • #9
    7 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Другия път борсовата измама да вземе някоя 50 годишна ф1 кола и да се състезават на 20 м. да е сигура работата. *** реклами на некачествения ел.разпад в удобни дисциплини. Примерно на миля срещу същата Ф1 кола, а и не само, измамата за шарани ще остане на средата на дисциплината, а на 20 мили ще и свърши тока.
  • #8
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Почти ( преди 2 години )
    Петре, Петре дори не знаеш какво си гледал, объркал си канала който си гледал и половината данни ама като ти кажат че си грешка и хайде блок във фейса
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    P100D има пик 700 коня при 65 км/ч. Plaid на дино стенда държи 1000 коня от 130 до 300. Къртач на стероиди, братц
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Пена, то и болида е от 97ма , не 3-4 а 20 и 3-4 годишен ;)
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    dfbdfdf ( преди 2 години )
    Аз не знам за едно сравнение където състезателната кола да е загубила от обикновена кола. То самото име го подсказва, че е за състезание. Но за нищо друго не става.
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    пена ( преди 2 години )
    P100D е модел отпреди 3-4 години. И е значително по-бавен и от Plaid, и от Raven ъпдейта преди него.
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Хайде ( преди 2 години )
    С баничарка, кога?