IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S се пробва срещу болид от F1 с V10 двигател

Електрическият седан оказва сериозна съпротива на състезателната кола (ВИДЕО)

Екипът на YouTube-канала Carwow организира поредното много любопитно състезание, в което един срещу друг се изправят състезателен болид от Формула 1 и електрическа Tesla Model S.


Tesla Model S vs F1


Трябва да се отбележи, че това не е последната Tesla Model S P;aid, а по-стария вариант P100D, който може да се похвали с мощност от 671 к.с. и 950 Нм въртящ момент. Неговият съперник е Benetton B197 от 1997 година, който се задвижва от 3,0-литров атмосферен V10 двигател със 770 к.с. и 520 Нм. Скоростната кутия е 6-степенна секвенциална.

С този болид тимът на Benetton зае трето място в шампионата на конструкторите преди 24 години, а най-доброто постижение е победата на австриеца Герхард Бергер в състезанието за Голямата награда на Германия на пистата „Хокенхайм“.


Tesla Model S vs F1


Първото състезание е традиционен драг-рейсинг, след чийто старт Model S взима аванс, тъй като болидът все още е със студени гуми и това пречи на сцеплението. На финала обаче състезателната машина печели, като записва време от 9,6 секунди на 1/4-миля.

Следва старт от движение при скорост от 64 км/ч, където нещата се повтарят – електромобилът повежда, но за малко, тъй като този път болидът няма проблем със сцеплението.



При ускорението от 0 до 161 км/ч и обратно до 0 състезателната кола печели убедително, тъй като е много по-лека. Изпитанието за управляемост също показва превъзходството на болида от Формула 1.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500