IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S Plaid наистина го направи: 1.99 секунди!

Понеже компанията отказа да даде кола за нормален пътен тест, влогър си я купи

Новата Tesla Model S Plaid действително е способна да ускори от 0 до 100 км/ч за 2 секунди, както бе обещал Илон Мъск. Доказа го импровизиран уличен тест на Брукс Уайсблат от сайта DragTimes.


 
  
    
Eлектромобилът с три мотора и 1020 конски сили мощност вече бе тестван и от Motor Trend, записвайки едва 1.98 секунди за ускорение от 0 до 60 мили в час  (96.56 км/ч). Постижението обаче бе оспорено, защото по изискване на Tesla тестът стана върху специално подготвена за драг състезания повърхност.

За да не се съобразява с претенциите на производителя, Уейсблат просто си купи една Plaid, снабди я с прецизно GPS оборудване за измерване на скоростта и я тества по улиците.

Ако не ви се гледа цялото видео за доставката и подготовката на колата, можете направо да прескочите към седмата минута, където започват тестовете. Ще ви направи впечатление, че пътните знаци са старателно замазани във видеото, за което има много разумна причина: Уейсблат кара по нормални шосета и очевидно нарушава ограниченията на скоростта, така че полицията би могла да го глоби дори само на база на собствения му видеозапис, ако може да установи точното място.
 
   
Tesla Model S Plaid ускорение
  
     
Първият опит дава 2.21 секунди от 0 до 96 км/ч, а четвърт милята - класическата дистанция за драг - отнема 9.23 секунди. При втория опит времето е понижено до 2.14 секунди, а при финалния - до 2.16 секунди. Брукс прилага стандартния за драг рейсинга one foot rollout - правило, според което измерването на времето започва на един фут (30 см) след точката, в която автомобилът е още статичен. Пресметнато така, времето действително става 1.99 секунди.

Но дори и да пренебрегнем това, 2.14 секунди е забележително постижение за автомобил, който струва едва една пета от цената на способното на същите времена Ferrari SF90.


 

0 от 500
  • #24
    5 rate up comment 5 rate down comment
    До 23 ( преди 2 години )
    Пак нищо не разбра хейтърче!Ускорението е един от много показатели на един автомобил!Като циците на една мацка!Ако искаш мацка само да и мачкаш циците, си ок дае грозна!Ако искаш кола само да ускорява, за драг, си ОК! Ама има хора които не сме цицомани!Миксер който ускорява до 100 за 2сек, а вътре скърцат еФтини пластмаси и вън раждясва, мен не ме кафи, а сравнение с бижу като Ферари, в смешно!А най-смешно е, че и големите цици и Теслата ги гледаш само на снимки!Демек - обикновен онанист си!!
  • #23
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    хаха, пак плюнки и хеит
  • #22
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Вече има ентусиасти които купуват автомобили тесла само за да ги разглобят и да им вземат задвижващата система.
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Все още чакам някоя фирма да направи истински електрически джип. Но да не е паркетник който да тежи 2 тона. Искам нещо малко, леко и супер проходимо. Да не затъва калта и да се пъха лесно в храсталаците. Но както гледам колко са заспали компаниите и какви недоразумения произвеждат май няма да дочакаме да видим истински електрически джип. Те се интересуват само от скучни градски коли.
  • #20
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 22 ( преди 2 години )
    *** наглите комплексари още малко ще взимат да изкарат Модел 3 Плайд по-бърз от половината суперколи тогава ускорението съвсем ще изгуби значение за нас хейтърите
  • #19
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Net ( преди 2 години )
    Какви са тия спорове бре?!С Ферари се показват възможности,с Тесла се показват комплекси!На собствениците на Страдале,ускорението е последното нещо което ги интересува!Собствениците на Тесла,ускорението е единственото нещо с което могат да се хвалят!Като грозна жена със силиконови цици!Страдале струва 400 000 Евра от завода,ако те допуснат да го купиш.Независими търговци вече са се докопали до бройки и при тях са по 800 000 Евро.Кога Тесла ще си вдигне стойността х 2 като излезе от завода?!?!
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Суперчарджърите в Парадайса изглеждат като места за богопомазани!
  • #17
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Дреме му на някой за колко правела борсовата недосглобена измама 96 км/ч или 400 м. Не казват колко км. минава със 140-160 магистрално и за колко прави 500 км.Така или иначе това е някакъв некачествен ерзац на автомобил, който за щастие ще изчезне ако електрокарите се наложат и нормалните производители почнат да ги предлагат.
  • #16
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До 15 ( преди 2 години )
    На теста където Ферари направи 2 секунди и нещо от 0 до 60 мили, Тесла направи 1.98 секунди! Тесла е по-бърза на тези тестове!
  • #15
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До другия ( преди 2 години )
    И Ферари ще направят бърза кола като Роудстър! Като минат изцяло на ток!