IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia увеличи пробега на EV6 още преди старта на продажбите

Електромобилът вече изминава близо 530 км с едно зареждане

Корейският производител Kia обнови своя електромобил EV6 още преди официалното му излизане на пазара. От компанията обявиха, че моделът вече ще може да изминава близо 530 км с едно зареждане.


Kia EV6


При премиерата на EV6 бяха разкрити неговите характеристики и в тях беше посочен пробег от 510 км. Той се отнасяше за версията със задвижване на задните колела и батерия с капацитет 77,4 кВт/ч. Сега обаче тази цифра е малко по-голяма – 528 км, като и двата показателя са засечени по новия цикъл на измерване WLTP.

Самият електромобил беше представен през март 2021 година, като на някои пазари вече се приемат поръчки за него. Освен със задно предаване, Kia EV6 ще се предлага и с два електромотора, тоест със задвижване на четирите колела. При тази версия пробегът си остава първоначално посочения от производителя – 506 км.


Kia EV6


Най-достъпният вариант на електромобила ще струва 55 000 долара, а топ-версията – GT Line, се оценява на 59 000 долара. Това са цените за Южна Корея, докато тези за Европа ще станат ясни на старта на продажбите на Стария континент, които са планирани за края на октомври.

Снимки: Kia

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    на линка отдоло просто на мястото на звездичките от цензурата напишете *** и ще видите цените.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    https://***.tesla.com/modely/design#overview
  • #4
    11 rate up comment 3 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Нищо подобно, първо Тесла модел У е в премиум клас, второ започва с цена 47000 долара 521км. пробег и ускорение от 0-100 4,8сек. и 4Х4., демек далеч по-добре от КИА със задно за 55000 долара. А пърформърс модела на Тесла У струва 55000 долара, колкото базовата КИА със задно и ускорява до 100 за 3,5 сек. Нерде Ямбол, нерде Стамбул. Тази КИА е един виц пред Теслата. Корейците просто се уляха с цена. Та прогнозирам малки продажби.
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Вин ( преди 2 години )
    Це сегмента започват около 30 еврака в Европа, а тази Киа е изключително иновативен електромобил с възможност да връща енергия в мрежата и голям пробег. Да не говорим, че с електрификацията се случи рестарт на състезанието в автомобилостроенето. Последните преди може да станат първи, а корейците въобще не са от последните!
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 2 години )
    Колко да струва - Тесла моддел У с подобни коне и батерия струва 52к долара. Да не е евтина но е в реда на нещата за това което е.
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тия хиляди долари от КИА за нищо ги нямат, предричам мижави продажби при тези цени. В Европа ще са още по-скъпи, не може да предлагаш обикновенна КИА на ток с цена като на лексозен Мерцедес GLE. Все едно да изпукаш на дънки Теодор, цена като на дънки Версаче. Сигурно ще има някой да се прекара и да си купи, ама мнозинството няма да направят такава глупост. КИА трябва да гонят цени от 30-35000 долара, там им е мястото.