IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Ceed получи нов дизайн и се електрифицира

Обновеният модел ще се предлага предимно в хибридни варианти

Корейският производител Kia обнови третото поколение на Kai Ceed, като промените са доста сериозни и засягат както екстериора, интериора и оборудването, така и задвижващите агрегати.


Kia Ceed


Обновеният Ceed се различава от текущата версия по по-динамичния си външен вид. Предната част е изцяло преработена, като получава нови светлини с изцяло LED-фарове, различна решетка на радиатора, която при хибридните версии е затворена, а над нея е поставена името на марката. Фейслифтът получава и нови брони с въздухозаборници.

Всички версии вече са с алуминиеви джанти, като за GT-Line те са 17-цолови с черен гланц. Топ-вариантът GT e с 18-цолови джанти със спортни нископрофилни гуми и червени акценти. Предлагат се и нови цветове на каросерията, които досега не бяха налични.


Kia Ceed


Салонът също е модернизиран, като в него има много промени. Материалите са с по-високо качество, поставен е и голям панорамен люк на тавана. 12,3-инчовият приборен панел се съчетава с 10,25-иннчов екран на мултимедийната система и електронна ръчна спирачка. За седалките се предлагат цели 5 различни вида тапицерия.

Технологиите също не са пренебрегнати, като фейслифтът на Ceed получава най-новото поколение на комплекса от системи за сигурност ADAS, а също така достъп без ключ, стартиране на двигателя с бутон, безжично зареждане на смартфон, шофьорска седалка с настройки на паметта, навигация, аудио система JBL с осем високоговорителя и Bluetooth.


Kia Ceed


Производителят предоставил възможност за управление на някои функции на автомобила чрез приложението Kia Connect на смартфон. Благодарение на него, при хибридните версии може батерията да се зарежда и съответно да се изключва от разстояние.

Обновената Kia Ceed ще се предлага с бензинови и дизелови двигатели с два вида хибриди - „мек“ (MHEV) и „зареждащ се“ (PHEV). Първият от тях е с двигател 1.0 T-GDI, като развива 120 к.с. и се комбинира със 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Този вариант е достъпен само за хечбека.


Kia Ceed


В гамата следва версията със същия мотор, но със 100 к.с., като в случая той работи както на бензин, така и на газ. И отново ще се предлага само за хечбека Ceed. Умереният хибрид с мотор 1.5 T-GDi развива 160 к.с., като скоростната кутия е 7-степенна роботизирана. Този вариант на задвижване ще се поставя на комбито Ceed и на шуниг-брейка ProCeed.

На върха на бензиновата гама е версията с двигател 1.6 T-GDi, развиваща мощност 204 к.с. И тук трансмисията е роботизирана със 7 предавки, като тази комбинация е достъпна за хечбека и за ProCeed.

Още снимки на обновената Kia Ceed - вижте в галерията:

Дизеловата версия също е умерен хибрид с мотор 1.6 CRDi, като мощността при него е 136 к.с Това задвижване ще се поставя само на стандартния Ceed и на комбито, за което ще се предлага и версия 1.6 PHEV GDi Plug-in Hybrid с мощност 141 к.с.

Снимки: Kia

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    С тия нови цени очаквам скоро бакшишите да се преориентират към Опел или Шкода примерно. Те досега си купуваха Киа защото просто беше най-евтиното, но тоя филм явно свърши
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Киа правят качествени и приятни коли на добра цена. Имайте предвид, че всички са правени в Корея и им се плащат мита, и накрая пак излизат по-евтино от европейска кола в същия клас. Аз карам Рио от магазина и съм доволен от това, което е за парите си, и от цената на годишното обслужване. Да не забравяме и 7 годишната гаранция, въпреки, че Тойота сега излязоха с 10 годишна.
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Като гледам отсега са почнали да вдигат цените родните дилъри. Малко забравят че това все пак е Киа и хората си купуват само защото е по-евтина. При цена сходна и по-висока от на европейските марки никой няма да вземе дървена Киа
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до 5 ( преди 2 години )
    Много е тънък момента с американките - да евтини са за купуване, ама после много части дори тривиални може да се окаже че ги чакаш по 2 месеца и митница да им минаваш.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Цените в ЕС се пръскат по шевовете, то такъв е и плана с параван фалшива екология и симулация на безопасност. Като гледам топ модела от САЩ Telluride го предлагат внос от САЩ за по-малко пари от колкото ще пуснат примерно новия Sportage тук.
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Ако и цените получат нов дизайн, няма см. да го пускат за продажба в БГ.....
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Proceed и Ceed вече получиха mhev и новия 1.5 преди няколко месеца. Не знам само дали iМТ скоростната кутия са я пуснали
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много здрав автомобил!!! Малко дървен, но напълно безпроблемен!!!