IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia промени приоритетите си

Компанията отлага за по-добри времена пускането на голям всъдеход и пикап

Корейският производител Kia отложи проекта си за създаването на голям всъдеход на рамна конструкция за по-добри времена. От компанията обявиха, че ще се съсредоточат върху други сегменти на пазара, където има големи продажби, докато дебютът на конкурента на Toyota Land Cruiser се отлага за неопределен срок.


Kia


В интервю за изданието CarsGuide един от топ-мениджърите на Kia - Роланд Риверо, заяви, че компанията променя приоритетите си, тъй като иска да гони по-високи продажби. Това означава, че на заден план остават разработките както на голям всъдеход, така и на пикап.

В момента в гамата на Kia има един всъдеход на рамна конструкция - Mohave, който наскоро беше обновен. През последните месеци се появиха слухове, че компанията готви конкурент на Toyota Land Cruiser, който трябва да бъде готов догодина. Веднага след него трябваше да се появи и пикап на същата платформа, като той ще си съперничи с Toyota Hilux.

Маркетолозите на Kia обаче са убедени, че подобни модели, най-вече пикапът, ще имат успех на някои големи пазари. Сред тях са САЩ и Австралия, където такива автомобили се радват на огромно търсене. Засега обаче двата проекта са "замразени", а средствата са пренасочени към глобални проекти.

Основните от тях са развитие на електрическите превозни средства, което е от първостепенно значение за Hyundai Group, част от който е Kia. Концернът планира да съкрати наполовина моделите с двигатели с вътрешно горене, а спестените пари да отидат за електрификация.

Снимка: Kia

0 от 500