IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia представи голям седан с 4х4

К8 получава "умни" седалки и нова система за помощ на водача

Компанията Kia представи приемника на модела K7 (Cadenza) - голям седан на име К8. Автомобилът е получил необичаен дизайн, задвижване на четирите колела, избор от 4 мотора, а освен това е и първата Kia с новото лого на марката.


Kia K8


Базовата Kia K8 ще се предлага с обновена версия на 1,6-литровия турбомотор с 4 цилиндъра T-GDI с директно впръскване на гориво. По-мощният вариант е с 2,5-литров двигател със 198 к.с. и 258 Нм. Топ-версиите получават 3,5-литров агрегат Smartstream, достъпен в два варианта - на бензин (300 к.с. и 359 Нм), и на газ - 240 к.с. и 314 Нм.

Всички мотори (без най-малкия) работят с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Най-мощната версия е със система 4х4 с муфа на задната ос, докато всички останали са с предно предаване. Окачването е McPherson отпред и многоточково отзад.


Kia K8


Kia K8 е оборудвана с "умна" шофьорска седалка Ergo Motion Seat със специален режим "въздушно протягане", при чието активиране въздушните джобове в областта на гърба и бедрата, създават ефект на разтягане. Функцията "смарт-поддръжка" се задейства в режим "Спорт" (при високи скорости), като осигурява максимална прилепване на седалката към тялото на водача.

Седалката на пътните до шофьора се регулира в осем направления, а всички места в автомобила са с вентилация и нагряване. В списъка с оборудване на K8 влизат още тризонов климатик, отделен блок на мултимедийната система и USB-изходи за пътниците на втория ред.


Kia K8


На огънатият преден панел са обединени 12-инчовият екран на приборния панел и дисплеят на мултимедийната система със същия размер. За звука отговаря аудиосистема Meridian с 14 говорителя и обемно звучене. Има и проекционен дисплей с диагонал 12 инча, който изобразява на стъклото пред водача сигналите на асистента, данните на навигацията и скоростта на автомобила.

Kia K8 получава и нова версия на системата за помощ на водача Drive Wise. В нея влизат система за предотвратяване на челен удар, интелигентен круиз-контрол, получаващ информация от навигацията в реално време и асистент за движение по магистрала. Оборудването включва още система за кръгово видео наблюдение, асистент при паркиране, който позволява дистанционно управление на автомобила, както и девет въздушни възглавници.

Още снимки на новата Kia K8 - вижте в галерията:


Продажбите на седана в Южна Корея стартират през април, а до есента той ще се появи и в други държави - в САЩ, например, където заменя Cadenza. Шансовете на K8 да се продава в Европа не са големи.

Снимки: Kia

0 от 500