IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai съкращава наполовина моделите си с ДВГ

Корейският концерн спира да разработва нови бензинови и дизелови мотори

Групата Hyundai обяви планове за съкращаване наполовина на моделите си с бензинови и дизелови двигатели. Това решение ще позволи увеличение на инвестициите в развитието на електрически транспорт, съобщава Reuters.


Hyundai -Kia


Плановете на корейския концерн, в който влизат брандовете Hyundai, Kia, Genesis и Ioniq, предвиждат намаляване с 50% на производството на бензинови и дизелови автомобили, като бъдат прекратени всички научно-изследователски и конструкторски работи в това направление. Това решение вече е съгласувано с ръководството на Hyundai Motor.

Приоритет на Hyundai Group ще бъде развитието на електрически силови агрегати и модернизация на акумулаторни батерии с цел увеличение на пробега на електромобили. Освен това корейците ще продължат да развиват водородните технологии, като плановете на компанията са да продава по 2 млн. електрически коли през 2025 година.

Крайна цел е през 2040 година Hyundai да предлага само екологично чист транспорт в САЩ, ЕС и Китай. В същото време обаче концернът ще запази някои бензинови и дизелови двигатели за развиващите се пазари.

Снимка: Hyundai

0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Да, долен лъжец си. Нереално е да пишеш как ще зареждаш масово хиляди коли с мегавати едновременно. Само за 4 Тесли ти трябва 1 MW - колкото трябва за малко градче, ама ти нали си платен ***, как да отсееш истината от лъжата?
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Колкото и пъти да повтаряш една съща лъжа, тя няма да стане истина. Реални 232 kW може да има само в сънищата ти. Тази технология нито може да стане масова, нито ти си имаш идея за какво пишеш.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Няма кво да планират, те вече са там. 800V система и 150 кВт номинално зареждане (максимум 232) в реални условия за новия Айоник 5 + функции за пръв път на пазара като зареди колата на приятел от твоята и захранвай къмпинг с колата си.
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Точно така, в гаража затворен със запалена кола, да я чува как работи!
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А то какво пречи да си спиш и в колата? ;)
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Ако съм на мястото на повечето пишещи във форума - близките 5г. ще слизам от колата само за да спя. После ще ви дадат маски и ще ви натоварят на трамвайте.