IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia разкри напълно новия Sportage

Кросоувърът получава 1,6-литров бензин и 2,0-литров дизел, очакват се и два хибрида

Корейският производител Kia разкри подробности за двигателите на новото поколение на кросоувъра си Sportage, като публикува и негови първи официални снимки. Моделът ще се предлага в два варианта – с къса и дълга база, а моторите ще бъдат различни в зависимост от пазара.


Kia Sportage


На старта на продажбите новият Sportage излиза с 1.6-литров TGDI четирицилиндров двигател с мощност 177 к.с. и 265 Нм въртящ момент, както и с 2,0-литров турбодизел, развиващ 183 к.с. и 416 Нм. При бензиновия мотор скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенна автоматична с двоен съединител, а при дизела – 8-степенен автоматик с контролиран от амортисьор многодисков преобразувател на въртящия момент.

От Kia допълват, че ще има още бензинови и дизелови двигатели, както и поне две хибридни версии – стандартна и зареждаща се. Основната идея на компанията обаче е друга – повишаване на всъдеходните способности на кросоувъра, който е построен на нова платформа – N3.Автомобилът е оборудван с изцяло нов режим на движение, който автоматично регулира различни настройки в зависимост от условията на пътя.


Kia Sportage


Новият Sportage разполага и с електрическо окачване (ECS), което осигурява непрекъснато управление на амортисьора в реално време. Хибридните версии ще получат новата високо технологичната система E-Handling на Kia. Сред системите за безопасност влизат подпомагане на водача на (ADAS), асистент за избягване на сблъсък отпред (FCA), асистент за шофиране по магистрала (HDA) и интелигентен круиз-контрол (NSCC), базиран на навигация. Кросоувърът получава и същата система за дистанционно паркиране като другите модели на Kia, Hyundai и Genesis.

Вече се виждат и всички промени по екстериора, които са направили дизайнерите на марката. Новата предна част е с голяма решетка в стил „нос на тигър“, боядисана в черно и допълнена от дневни светлини с форма на бумеранг. Задните LED-светлини са съединени с линия. В зависимост от от спецификацията за модела ще се предлагат 17-и, 18-и и 19-цолови джанти.


Kia Sportage


Нивата на оборудване ще варират в зависимост от пазара, но Kia потвърди, че Sportage ще се предлага във вариант X-Line, подобен на Sportage X-Line, включващ здрава броня, странични прагове и багажник на покрива. Ще има и версия GT-Line с ярки цветове и интериор с черно-бели повърхности.

Промените в интериора също да значителните, като основна роля в него играе 12-инчов сензорен екран, който е сдвоен с 12-инчов цифров приборен панел. Централната конзола също е изцяло нова и включва нов циферблат за предаване на данни от разстояние.

Още снимки на новия Sportage - вижте в галерията:

Снимки: Kia

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    само споко ( преди 2 години )
    ти леко са неадекватни с цените си напоследък. Все пак това е Киа няма как да искат пари като за ФВ. Хората си купуваха защото бяха евтини преди 5 години, но сега просто няма смисъл, всеки разумен ще си купи ФВ за същите, а и даже по-малко понякога пари
  • #6
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 1: Тоест, след години като достигнат качеството на БМВ и Мерцедес ще са на тяхната цена.
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Самоцелно разкривен дизайн.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Азиятците са единствените способни да пуснат нов автомобил с по- спорен дизайн от предходния!!!!
  • #3
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В последните модели на Хюндай е КИА правят отвратителни фарове. От търсене на по изчанчен вид правят някакви много грозни предници с такива измислени форми на фаровете.
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Я ( преди 2 години )
    Добре е, че се връщат физическите бутони и врътки.
  • #1
    20 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 2 години )
    Ще удари 80К лв. новият Спортидж, а точно преди 10 г. когато пуснаха по предишното (смея да кажа революционно за гамата им) поколение, беше едно от най-атрактивните предложения на пазара (48-49К за 184 к.с. дизел, 4х4, и средно ниво на оборудване по спомени).