IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Не, това не е Rolls-Royce. Това е Кia

Новият ултралуксозен миниван на корейците предлага смайващо много екстри

Снимката отначало може и да ви подведе, че става дума за свръхлуксозен модел на Rolls-Royce или Maybach. Но този ултракомфортен интериор всъщност принадлежи на Kia - и то на автомобил, който доскоро смятахме за пролетарска опция.
 
  
Kia Carnival Hi-Limousine
  
    
Запознайте се с най-високата версия на новото поколение Carnival. В този му вид просторният миниван се предлага само на домашния си южнокорейски пазар. Стандартно автомобилът е 5.15 метра дълъг и спокойно би побрал 11 души. Но можете да поръчате и удължената версия Hi-Limousine, която добавя още пет сантиметра, и премахва по-голямата част от седалките, свеждайки местата само до четири. Но пък какви места!

Най-скъпата Carnival е буквално претъпкана с екстри - от електрически масажор за краката, подобен на онзи в Audi A8, до пречиствател на въздуха в купето и 21.5-инчов екран, монтиран в повдигнатия покрив.

Поставките за чаши са с отопление или охлаждане, според нуждата. Вграденото амбиентно LED осветление сменя няколкостотин разцветки.
 
   
Kia Carnival Hi-Limousine
  
   
Задвижването също отговаря на претенциите за лукс: 3.5-литров бензинов мотор, който спокойно осигурява 290 конски сили и 355 Нм максимален въртящ момент. Алтернативно колата се предлага и с 2.2-литров дизел със 199 коня.

Естествено, и цената съответства на списъка с оборудването. Базовата е 60 милиона вона, или около 45 000 eвро, но това е за плебейската версия с девет обикновени места. Конфигурацията с четири седалки вдига летвата до 88 милиона вона - 65 000 евро. Това е над два пъти над цената на предназначения за износ Carnival. От друга страна, е седем-осем пъти по-евтино от съответстващия като оборудване Rolls-Royce.
  
   
Още снимки на Carnival Hi-Limousine вижте в ГАЛЕРИЯТА:

0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Тираджия ( преди 2 години )
    Ако искат и масажор на топките да сложат си остава КiA !
  • #11
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Киата предлага най- доброто съотношение- цена качество.
  • #10
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Инженер ( преди 2 години )
    Преди 3 години агента ме взе от летището в Бусан с нещо подобно, но малко по стар модел,ами да ви кажа не бях се возил на по луксозен ван!
  • #9
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Johnny Bravo ( преди 2 години )
    Kia, пърди , кашля....
  • #8
    4 rate up comment 16 rate down comment
    до 8 ( преди 2 години )
    Дам, поредния разбирач дето говори за впечатления от първа ръка за осма ръка премиум. Аре няма нужда да ти слушаме клошарските разсъждения за скъпо, евтино и т.н. глупости. Карай си там азиатския нужник и си вярвай на ква далавера си адска. Всъщност на кой му пука за след 6/7 година кво става, аз лично не искам да карам цял живот една и съща стара кола и колкото карат ме устройват и сега.
  • #7
    19 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много сте ми интересни вечно плюещите и упрекващи клавиатури нинджи,дето все много разбирате.От първа ръка мога да говоря за прехваления немски премиум.Да някога са били,но вече компаниите нямат интерес да бъдат.Важен и първия клиент,който ще я кара не повече от 6/7 години.После всичко става леш.А едвали повечето имате парите за подобна кола.Гроздето е високо
  • #6
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Интересно, колко ли от фенчетата на полуавтомобилите ще дадат 130 хил.лв. + за микробус кия дето много му се прехласват ? Предполагам ще е както до момента, карат някакъв *** за 3-4 хил.лв-. или нов евтинджос с най-изгодния лизинг и обясняват как това е най-доброто и как са изцакали системата.
  • #5
    2 rate up comment 18 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 2 години )
    Вътре добре, ама екстериорът е от деведесетте.
  • #4
    33 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Абе готина си е Киата :) с една такава към моренцето...
  • #3
    26 rate up comment 2 rate down comment
    до 2 ( преди 2 години )
    Значи тъкмо като за тебе :D