IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia реши съдбата на Stinger

Седанът ще бъде пенсиониран в началото на 2022 година и няма да получи наследник

Корейският производител Kia е взел решение да прекрати производството и продажбите на седана си Stinger, като това ще стане в началото на второто тримесечие на 2022 година. По информацията на Korean Car Blog, моделът не фигурира в производствените планове на компанията, които са изпратени до нейните заводи.


Kia Stinger


В момента Stinger се сглобява в завода в Гуангмьонг, който обаче предстои да бъде преоборудван, за да може да се справи с масовото производство на електрически превозни средства. В него ще се сглобява и хибридната версия на минивана Carnaval. Преоборудването ще започне в началото на 2022 година, а производството на Stinger ще приключи в началото на април.

Интересното е, че съвсем скоро Stinger беше сериозно обновен, като на някои пазари – като този в САЩ, например, вече се предлага напълно нова версия на модела И решението за спиране на модела след толкова голяма инвестиция в него изглежда много изненадващо. Затова не е изключено на пазара да остане варианта за САЩ, чието производство ще бъде пренасочено към друг завод на Kia и ще се осъществява в по-малък обем.


Kia Stinger


Като цяло обаче резултатите на Stinger продължават да падат и той е сред най-слабо продаваните модели на корейската марка. Засега от Kia официално не са коментирали бъдещето на седана, който при премиерата си беше сочен като конкурент на BMW 3-Series.

Снимки: Kia

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    smirn0ff ( преди 2 години )
    колата е много добра.
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    raiders ( преди 2 години )
    Щом не се продава има причина, не ние българите купуващите само чисто нови мпс си правим сметката, а и другите хора. Гледах ревю по АМС, са на дизайн го харесаха, но технически и идеята с която е създаден му куца. Никъв шанс да се конглокира със светата троица, а и парите не са му малко.
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Who Cares ( преди 2 години )
    Въпросът е : Искате ли да платите за Стингър цената на германските му съперници? Броят на продадените автомобили говори сам за себе си.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Who Cares ( преди 2 години )
    От Стингър до Стингър има доста голяма разлика. ГТ може и да е конглокент на германските автомобили, но обикновените Стингъри са просто аспиранти...
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    112 ( преди 2 години )
    Скоро една такава ме изпревари и я огледах добре. Стоеше като залепена за пътя. Жалко че не вървят продажбите защото изглежда страхотно.
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Г-н Ценов ( преди 2 години )
    Жалко ,... много красив автомобил.:(
  • #1
    5 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    бмв мерс и ауди вече ще спят спокойно то голем звер беше свингера разкъсваше на аутобаните всичко по пътя си