IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Volkswagen: Cupra вече превъзхожда Alfa Romeo

Германците явно все още страдат от неуспеха да купят италианската марка

Най-новата марка в състава на VW Group – Cupra, вече превъзхожда по много показатели легендарния италиански бранд Alfa Romeo. Това обяви главният изпълнителен директор на германския концерн Херберт Дийс по време на презентацията на новата стратегия на Volkswagen, която носи името „Нов автомобил".


Cupra


Любопитното е, че по време на представянето на плана нито веднъж не беше спомената Bugatti, която по-рано този месец се обедини с хърватския производител на електромобили Rimac. Дийс обаче обърна особено внимание на спортния бранд Cupra, който до 2018 година беше част от Seat, но вече е самостоятелен производител.

Използвайки разработките на VW Group, новата марка се развива отлично и вече превъзхожда Alfa Romeo, се казва в изявлението на Дийс, което явно има за цел да провокира доста спорове, защото двата бранда са много различни. В гамата на италианците има само два модела – седана Giulia и кросоувъра Stelvio, докато Cupra предлага електрическият хечбек Born и кросоувъра Formentor.


Cupra


Явно във VW Group все още не могат да преживеят няколкото неуспешни опита за закупуване на Alfa Romeo. Още през 2011 година тогавашният шеф на концерна Фердинанд Пиех заяви, че италианската марка ще разцъфне под контрола на Volkswagen, като ще получи достъп до двигателите на Porsche, който също е част от концерна.

През 2018 година Пиех, който вече не е част от управата на VW Group, но все още има огромно влияние в германския производител, кара Дийс да направи нов опит за закупуване на Alfa Romeo. Той също се оказва неуспешен, като италианският бранд вече е част от новия концерн Stellantis.

Снимки: Cupra

0 от 500
  • #35
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ляво каре, дясна полуоска??? Ти каква кола караш бе? Аз съм с Джулия вече 5 години и само масло сменям. Дори не звучиш убедително.
  • #34
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Марио ( преди 2 години )
    Що бе момчета като е толкова хубава Алфата не се продава?Защо има само два модела? За дизайна евала, ама за качеството да ме извиняват господата Италианци!За година и половина ляво каре, дясна полуоска, два пъти волан и една разпрана седалка ми идват в повече!
  • #33
    8 rate up comment 1 rate down comment
    АХАХАХАХАХАХА ( преди 2 години )
    ХАХАХАХАХАХАХА ох не мога, много е забавян тоя от фв хахахаххахахах
  • #32
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    С какво една изкуствено създаде а марка, също като Ауди, може да превъзхожда сърцето и страстта в автомобилите на Алфа?! С брой продажби? То и чалгата прави пазарни успехи , ама нито е по книгите и учебниците, нито въобще е музика.
  • #31
    19 rate up comment 1 rate down comment
    До 32 ( преди 2 години )
    Боже колко неграмотници има на този свят!!! Алфа Ромео е създадена 1910 година, когато Енцо Ферари е 12 (дванадесет!!! ))) години!!!!! Енцо започва пътя си при автомобилите като пилот в Ф1 при Алфа Ромео! След това създава собствена марка благодарение на наученото в Алфа Ромео!!! Четете бе в тоя интерне, информация бол! Мозък да я разберете няма обаче!!!!
  • #30
    2 rate up comment 12 rate down comment
    До 21 ( преди 2 години )
    Алфа е марка създадена от Енцо Ферари, не от Фердинанд Порше неграмотнико.
  • #29
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Син ( преди 2 години )
    Херберт, приятелю, може да си Дийс, ама дис не си! Много се обърка,човек! Излез от тоз офис,разходи се,погледай...И виж,че не всичко, което се движи на четири колела,е VOLKSWAGEN! Дори не е,и от Group....Та така,Херберт... Айде сядай в Голфа,и полека-лека, към къщи!
  • #28
    33 rate up comment 6 rate down comment
    Карам Е клас ( преди 2 години )
    Много хубав, комфортен, мощен, бърз и всичко което се сетите автомобил. Имах Алфа Ромео. Прекрасна кола. Като чуя думичката кола си представям Алфа Ромео. Който е карал Алфа ще ме разбере.
  • #27
    35 rate up comment 4 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    Карал съм Stelvio QV, Stelvio Veloce и Форментора ...... Да твърдиш, че сеатчето превъзъхожда Алфата в кавото и да било е пълен идиотизъм! Дизайна изобщо няма да го коментирам - италианско произведение на изкуството срещу цепеница обработена с *** испанска брадва ..... Гроздето е кисело хер Херберт, много кисело!!!
  • #26
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Alfist ( преди 2 години )
    Иска им се