IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още една държава обяви отказ от бензина и дизела през 2035 г.

Забраната в Канада ще засегне и лекотоварните превозни средства

Канада ще забрани продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили, както и на лекотоварни камиони от 2035 година. Така тя става поредната държава, която обявява конкретен срок за пълен отказ от коли с двигатели с вътрешно горене, съобщава Reuters.


Канада


В изявление на министър-председателя Джъстин Трюдо се добавя, че от 2035 г. в Канада ще могат да се продават само нови автомобили и камиони с нулеви емисии. Идеята е автопаркът на северноамериканската държава да стане напълно екологичен през 2050 г. Правителството на страна вече потвърди, че въвежда множество инвестиции и регулации, с които да помогне на индустрията.

„Поели сме ангажимент да приведем в съответствие целите на Канада за нулеви емисии на превозни средства с тези на най-амбициозните юрисдикции в Северна Америка. Ще работим със САЩ, за да хармонизираме разпоредбите за ефективност на горивата и ще инвестираме в отстъпки за потребители, станции за зареждане, данъчни облекчения за бизнес и разходи за преход на индустрията“, заяви министърът на околната среда Джонатан Уилкинсън.

Канадската провинция Квебек от известно време следва примера на Калифорния, като планираше да забрани продажбата на превозни средства с двигатели с вътрешно горене. На свой ред, Британска Колумбия ще въведе пълна забрана на всички автомобили и камиони с бензиново и дизелово гориво от гориво от 2040 г.

„Канада не може да постигне нашите цели за парникови газове, ако емисиите от автомобили, джипове и пикапи, които в момента нарастват, не бъдат ограничени“, заяви в изявление директорът на програмата в групата за защита на околната среда - Кийт Брукс.

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Добре бе аз едно не мога да разберат защо тойота съществуват изобщо какъв е смисъла от тях.Ясно е че срещу тези наглеци има само едно решение атакуване на представителствата им заводите поддоставчиците взривяване на автовози с колите им и така няма оправия с тия ***
  • #4
    5 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тойода-сан се гърчи и вдишва поредна доза водород, предписана от лекарите.
  • #3
    7 rate up comment 8 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    до1. Много мило че си се загрижил за пазарите на Тойота. Лошото е че Тойота не знае че съществуваш.
  • #2
    7 rate up comment 7 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Ти май не знаеш че до 2035г има още над 10 години и че са категоричен лидер при хибридите при които електромотора е важна част от задвижването някъде не пише че им е забранено да правят електромобили
  • #1
    7 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Още един пазар на Тойота изчезва, следващите ще са САЩ и Китай, ще им останат само пазарите в Монголия, Виетнам, Казахтани и Горно Надолнище..