IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Япония обяви как ще се откаже от дизела и бензина

Властите отделят 2 трилиона долара за преминаване към електромобили

Преди около месец властите в Япония обявиха намеренията за пълна забрана на превозни средства, работещи на бензин и дизел. Сега правителството разкри и подробности за преминаването към изцяло екологични автомобили.


електромобили


Мораториумът ще влезе в сила през 2035 година, като той е част от държавния план за намаляване на вредните емисии СО2. За неговата реализация японското правителство е отделило 2 трилиона долара, като сумата ще бъде разделена на две части.

Първоначално ще бъдат похарчени 870 млрд. долара, които ще отидат за стимулиране на производството и продажбите на електромобили. Останалата част от сумата ще бъде насочена съм развитието на електромобилния отрасъл през периода от 2030 до 2050 година.

Единственото изключение, което ще действа до 2030 година, ще бъде разрешението на производителите да развиват хибридни транспортни средства, които отговарят на строгите изисквания за вредни емисии СО2. Освен това, властите ще помогне на автомобилните компании за намалят стойността на батериите за електромобили два пъти, като така ще направят този тип транспорт по-привлекателен за купувачите.

Освен това, правителството на Япония ще стимулира развитието на производството и продажбите на автомобили, работещи на водород. Съответно ще бъде разширена и мрежата от зарядни станции за такива превозни средства. През 2030 година те трябва да произвеждат около 3 млн. тона, а през 2050 година този показател трябва да бъде увеличен до 20 тона.

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Кристиан Борисов ( преди 2 години )
    Абе какво са им виновни автомобилите бе? Това е пълна пунта мара! Защо първо не спрете дизеловите локомотиви и военните машини дето чадят като мазутни барутници или реактивните самолети които действително разкъсват озоновия слой пък после ми взимайте мерки за автомобилната индустрия която почти няма дял в измисленото замърсяване! Нещо гнило се случва и то исторически голямо в глобален мащаб с този COVID-19 и електрифицирането на автомобилите ...
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    хахаха ( преди 3 години )
    когато токък стане 2 евро на кв/ч, тогава ще започнат да търсят количка на бензин и да сложат газчица :) срещу българите да бягат, пак няма да ги стигнат :)
  • #11
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Японците били последователни и щели да си изпълнят целите. Вярно са последователни - 3 пъти нападат 30 пъти по-големия Китай. Колко *** трябва да са да продължават, след като дори когато Китай е най-слаб не мога да го завладеят? Да не говорим, че всеки път започват нечовешки зверства над местния народ.
  • #10
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Японците били последователни и щели да си изпълнят целите. Вярно са последователни - 3 пъти нападат 30 пъти по-големия Китай. Колко *** трябва да са да продължават, след като дори когато Китай е най-слаб не мога да го завладеят? Да не говорим, че всеки път започват нечовешки зверства над местния народ.
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Питащ ( преди 3 години )
    Ако Тойота не произвежда електрически автомобили, какво по дяволите е Приус?Когато чета мнения на пернишки инженери познаващи отблизо само лада,Москвич и голф 2 ми се догадки и отивам да се издрайфам
  • #8
    1 rate up comment 4 rate down comment
    к. к. ( преди 3 години )
    Престъпниците, които "се борят" с СО2, който е храна за растенията и източник, след фотосинтезата, на О2(кислород), който ние всички дишаме и без който не бихме оцелели, най-накрая ще бъдат съдени, неминуемо! Но кой ще плати хилядите милиарди, които се трошат в тая безумна "борба"? Във всеки случай не тези, в чиито джобове влизат тия милиарди в момента! Долу затоплистите!
  • #7
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    Апропо, сами се сетете къде щяха да са сега Теслите ако не бяха японците от Панасоник да им продават батерии?
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    Тойота до 2-3 години пускат батериите с твърд електролит и тогава всичките там Тесли, Вагонетки и други Илонки ги пишете тотал щета.
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Кико ( преди 3 години )
    Ха ха и дръндрън са имена на българи от Перник, те знаят всичко! Затова и България "тича" напред в науката!
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Японеца ( преди 3 години )
    Ще изчакаме и ще видим! Първи с хибридите, първи с водорода, но ел. колите искат батерии, а Тойота няма!