IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Президентът на Toyota атакува преминаването към електромобили

Никой не отчита разходите за производство им и вредните емисии от него, заяви Акио Тойода

Президентът на корпорацията Toyota Motor - Акио Тойода, се изказа много остро относно преминаването към електрически превозни средства. Това стана по време на прес-конференцията след среща на Японската асоциация на автомобилните производители.


Акио Тойода


По думите на Тойода, привържениците на електромобилите не отчитат вредните емисии, отделяни при производството на такива превозни средства, а също така и разходите на правителство в различните държави, свързани с това.

Според неговите изчисления, Япония ще остане без електричество през лятото, ако всички автомобили в страната преминат изцяло на ток. Само за изграждането на необходимата инфраструктура за електрически превозни средства държавата трябва да похарчи между 135 и 358 млрд. долара.

"Когато политиците казват, че трябва да се избавим от всички автомобили с бензинови двигатели, дали изобщо разбират за какво става дума?", попита присъстващите на прес-конференцията президент на Toyota.

Тойода е категоричен, че прибързаната забрана на бензинови автомобили ще доведе до пълен крах на сегашния бизнес-модел на автомобилните производители, както и до загубата на милиони работни места. Освен това, той се опасява, че електромобилите са недостъпни за средностатическия жител на Япония, тъй като цената им все още е прекалено висока.

Както е известно, властите в Япония наскоро обявиха плановете си за пълна забрана на автомобили с бензинови двигатели през 2035 година, като те предвиждат запазване на хибридните модели. От Министерството на икономиката, търговията и промишлеността обаче уточниха, че все още няма крайно решение по въпроса.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #33
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тойота изостава в електромобилите, явно не осъзнават че който се качил веднъж на ток не иска и да чуе нито за бензин нито за дизел. Ако не се стегнат ще търпят загуби.
  • #32
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Elon Musk ( преди 3 години )
    Ще изям Тойота за вечеря!
  • #31
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Иван Боба ( преди 3 години )
    аз ще направя екологичен пърдомобил, перфектно мобиле, колкото повече бял боб сте папкали, толкова рейнджа му се увеличава и може да карате повече километри с едно пърд.. зареждане. Пърдомобил, бъдещето на нашата планета
  • #30
    15 rate up comment 4 rate down comment
    к. к. ( преди 3 години )
    Има много затоплистки и електро зомбита, които не си дават сметка за ПОСЛЕДИЦИТЕ. И че парите за безумните електро субсидии са на данъкоплатците... Ще
  • #29
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Dero ( преди 3 години )
    Ами нали щяха да правят серийно производство коли на сгъстен въздух,ко чакат ,да ги пускат вече,горе долу изминават около 300 км.
  • #28
    20 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    абе електричарите дето живеете в бъдещето.. човека ви го е написал по-долу ама няма кой да чете, само проповедници и промити брътвежи за електро бъдеще .. елементарен битов проблем - 100 коли пред блока как се зареждат?? отговор - не се зареждат - няма ги.
  • #27
    15 rate up comment 27 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Излиза, че с тока, нужен да се добие, транспортира, рафинира, достави и сипе 1 л. гориво, можеш да минеш 60 км. Излиза че Тойода е платен ***. Значи ел. енергия за гориво има бол, обаче за коли няма.. А тока вади петрола, движи поточните линии в заводите за коли, помпа гориво в бензиностанциите и пали двигателя. Демек тока без ДВГ може, ама ДВГ без ток е пътник. А ти - глокиер пешак. Слушай Йода Тойода!
  • #26
    20 rate up comment 9 rate down comment
    Да знаете ( преди 3 години )
    Глобалният елит и кукловодите в сянка са решили да ликвидират системата която имаме в момента. Транспорта е ключово звено от системата и затова ще претърпи много голяма реформа. Казано накратко, личният автомобил ще отиде в историята!Ще има малко на брой ел. коли само за държавните структури и за една малка част от населението които ще се ползват с привилегии. Останалите хора ще ползват обществен транспорт които ще претърпи невиждано развитие.
  • #25
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Казал съм го отдавна ( преди 3 години )
    Първо ще забранят дизелите, после бензиновите, после хибридите, и чак накрая ще забранят и електрическите автомобили. Знам че сега това ви звучи нереално и не виждате логиката в това да се забраняват електрическите коли, но повярвайте ми ще го направят! И всички ще сме свидетели на това защото ще стане по рано от обявеното.Всичко това е част от глобалния план на ООН започнат още през 1979г. в Женева.Тези хора мислят 30 години напред! Абсолютно всичко което се случва сега е планирано отдавна ...
  • #24
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Прав е че прибързват ( преди 3 години )
    Всеки според интереса си но както личи от статията в Япония не бързат толкова и ако в ЕС забраната за нехибридни ДВГ е 2025та (не е забрана но значително по-строг стандарт за емисии а то и сега повечето са меки или друг вид хибриди) то в Япония е 2035та