IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Президентът на Toyota атакува преминаването към електромобили

Никой не отчита разходите за производство им и вредните емисии от него, заяви Акио Тойода

Президентът на корпорацията Toyota Motor - Акио Тойода, се изказа много остро относно преминаването към електрически превозни средства. Това стана по време на прес-конференцията след среща на Японската асоциация на автомобилните производители.


Акио Тойода


По думите на Тойода, привържениците на електромобилите не отчитат вредните емисии, отделяни при производството на такива превозни средства, а също така и разходите на правителство в различните държави, свързани с това.

Според неговите изчисления, Япония ще остане без електричество през лятото, ако всички автомобили в страната преминат изцяло на ток. Само за изграждането на необходимата инфраструктура за електрически превозни средства държавата трябва да похарчи между 135 и 358 млрд. долара.

"Когато политиците казват, че трябва да се избавим от всички автомобили с бензинови двигатели, дали изобщо разбират за какво става дума?", попита присъстващите на прес-конференцията президент на Toyota.

Тойода е категоричен, че прибързаната забрана на бензинови автомобили ще доведе до пълен крах на сегашния бизнес-модел на автомобилните производители, както и до загубата на милиони работни места. Освен това, той се опасява, че електромобилите са недостъпни за средностатическия жител на Япония, тъй като цената им все още е прекалено висока.

Както е известно, властите в Япония наскоро обявиха плановете си за пълна забрана на автомобили с бензинови двигатели през 2035 година, като те предвиждат запазване на хибридните модели. От Министерството на икономиката, търговията и промишлеността обаче уточниха, че все още няма крайно решение по въпроса.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #13
    36 rate up comment 1 rate down comment
    Бръм ( преди 3 години )
    Стига си го мерихте на Тойота, Тесла, VW....Искам да Ви попитам само едно как си представяте ж.к Люлин, Надежда, Борово, Манастирски ливади т.н. с цялото това презастрояване, с липсата на гаражи и паркоместа, как си зареждат електрическите коли.....Всеки с 100 метров разклонител от балкона ли?
  • #12
    26 rate up comment 5 rate down comment
    Самурай ( преди 3 години )
    Правилно казват япончетата.Евроглупаците да се вслушат в съвета им.
  • #11
    4 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    тинти, само те ли ще пуснат батерии с твърд електролит, други няма да го направят така ли? човека си намира оправдание за изоставането.
  • #10
    6 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези неща бяха казани преди години от шефовете на другите автомобилни фирми, но тогава никой не им обърна внимание, сега същото ще стане и с този. Това, което става в момента, е че са му донесли доклада за очакваните продажби за следващите години и се е сетил колко са изостанали. Забавянето на това изказва показва, колко са назад с електрификацията.
  • #9
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Продуханите мозъци на Илончовата секта веднага са скочили да плюят. Лоша е Тойота да, много е лоша! Няколко години по-напред е в електрификацията от кочарлъка на свети илон! Пуснат ли батериите твърд електролит на пазара друсаото афро е аут, ясно, че за сектантечтата тойота и всяка конглокенция е лоша. Нито е първия, нито последния, който открито признава, че електричките не са толкова екологични, но когато си глупав няма как да отчетеш истината
  • #8
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    По Сталиновски, няма ДВГ, няма проблем. Може би решението е било открито преди много години у нас - чакаш да ти излезе номера в Мототехника. Това на майтап, но има нещо вярно в коментар 5.
  • #7
    21 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    колкото и да са ми назадничави тойота, тук е прав. Не става е така - хайде от еди коя си година да "махнем" бензиновите и хоп проблема е решен!.. малоумие на квадрат.
  • #6
    24 rate up comment 5 rate down comment
    losHo ( преди 3 години )
    Добре го е казал човека, който управлява най-голямата автомобилна компания в света! Тука чета някакви глупави коментари.... Тойота са най-напред от всички в тези технологии, от години налагат хибридите докато други налагаха дизела. Да не говорим, че в консорциум с Панасоник( произвеждат батериите на Тесла), разработват нови батерии именно за електромобилите и имат обща фабрика.Тойота имат чисти електромобили още преди 8-10г., но си ги продаваха на чужди пазари ( примерно Рав4 в Щатите ).Хейтър ...
  • #5
    29 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Мен какво ме топли , че една ел-Дачия струва колкото една с ДВГ, след като в гетото сме 250 апартамента в един блок с НУЛА гаражни клетки - как ще я зареждам ? - с 50метра кабел от балкона ? или на 30-40ст за киловат ...
  • #4
    32 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Самурая казва истината, а именно простолюдието просто повече няма да кара кола много ясно