IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Toyota обяви предимствата пред Tesla

Те имат рецепта за ястието, но нашият готвач е по-добър, категоричен е Акио Тойода

Toyota Motor може да изостава от Tesla по отношение на пазарната капитализация, но не бива да се подценява фактът, че компанията ни е произвела повече от 100 милиона автомобила, заяви президентът на японския производител Акио Тойода, цитиран от Bloomberg.


Акио Тойода


"В Tesla твърдят, че тяхната формула ще се превърне в стандарт за бъдеще, но това, което Toyota има, е истинска кухня и истински готвач“, заяви 64-годишният Тойода по време на онлайн брифинг, след като компанията му увеличи над два пъти прогнозата си за оперативната печалба за текущата фискална година.

През юли Tesla изпревари Toyota по пазарна капитализация и стана най-високо оценения автомобилен производител в света благодарение на интереса на инвеститорите към електромобилите. Всъщност Tesla вече струва повече от Toyota и останалите шест големи японски автомобилни концерна, взети заедно, посочи Тойода.

„Губим, когато става въпрос за цената на акциите, но що се отнася до продуктите, имаме менюто, което ще изберат клиентите", каза още внукът на основателя на японския концерн. Според него, именно придирчивите клиенти на Toyota ще продължат да залагат на колите на най-големия японски производител.

Още по темата, както и какви са плановете на Toyota за производството на електромобили - четете в Investor.bg

0 от 500
  • #7
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аз лично пропуснах Тойота преди две години за сметка на корейско, това което ме отказа е огромната надценка на хибрида и тоталнтата щета в мултимедията - липса на Андроид Ауто. Да, в щатите може и да са евтини ама тук е безмислено таква марка кола.
  • #6
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #8, без японските батерии нямаше да има Тесла, а вагонетките щяха да бълват канцерогенници още дълги години. Японците са с няколко обиколки пред останалите, също като при от 1 до 5G мрежите.
  • #5
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Както каза оня от волксваген , "Те и Нокия продаваха по 100 000 000 мобилни телефона годишно, ама проспаха момента.
  • #4
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Всяка Тойота предлага спокойствие че имаш надежден и качествен автомобил на когото винаги можеш да разчиташ. А спокойствието е лукс.
  • #3
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това, което не казва, е че "удвоената" печалба и върху силно занижената прогноза, която бяха направили заради Ковид. Т.е., печалбата е нормална в най-добрия случай. Ликуй, необразовани оризарю.
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Печеливш и добър са различни понятия! Моля, не ги смесвайте!
  • #1
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    5 милиарда долара печалба за поледното тримесечие. Предмствата са очевадни.