IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Япония обяви как ще се откаже от дизела и бензина

Властите отделят 2 трилиона долара за преминаване към електромобили

Преди около месец властите в Япония обявиха намеренията за пълна забрана на превозни средства, работещи на бензин и дизел. Сега правителството разкри и подробности за преминаването към изцяло екологични автомобили.


електромобили


Мораториумът ще влезе в сила през 2035 година, като той е част от държавния план за намаляване на вредните емисии СО2. За неговата реализация японското правителство е отделило 2 трилиона долара, като сумата ще бъде разделена на две части.

Първоначално ще бъдат похарчени 870 млрд. долара, които ще отидат за стимулиране на производството и продажбите на електромобили. Останалата част от сумата ще бъде насочена съм развитието на електромобилния отрасъл през периода от 2030 до 2050 година.

Единственото изключение, което ще действа до 2030 година, ще бъде разрешението на производителите да развиват хибридни транспортни средства, които отговарят на строгите изисквания за вредни емисии СО2. Освен това, властите ще помогне на автомобилните компании за намалят стойността на батериите за електромобили два пъти, като така ще направят този тип транспорт по-привлекателен за купувачите.

Освен това, правителството на Япония ще стимулира развитието на производството и продажбите на автомобили, работещи на водород. Съответно ще бъде разширена и мрежата от зарядни станции за такива превозни средства. През 2030 година те трябва да произвеждат около 3 млн. тона, а през 2050 година този показател трябва да бъде увеличен до 20 тона.

0 от 500
  • #3
    10 rate up comment 17 rate down comment
    Хаха ( преди 3 години )
    ,"нацяло екологични електромобили" много смях в залата.Електромобилните антиваксъри-вегани все още не са наясно как точно и от какво се правят въпросните "екобатерии" .Докато не се смени радикално технологията на производство на батерии ,няма как да има еко-електромобили.Да си знаете.Относно въглеродните емисии ,сериозен ръст се вижда след започване на масово производство на въпросните батерии ,но трябва малко да се разтрият мозъчните гънки ако ги има.Весели празници.
  • #2
    22 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #2. Дрънкай си ти колкото искаш, Японците са последователни и ще си испълнят плановете. Едно време корола също не е изглеждала като заплаха за кон ку# енцията. Но нещата се променят. Докато Американците разчитат на любимия си маркетинг да си продават имиджа и продуктите на овцеподобните, японците се стараят да постигнат качество чрез инжинерна мисъл. 2 Трилиона!!! са мнооого пари които те са решили да инвестират. Ти пак си дрънкай. Като си нямаш с какво да се задоволиш
  • #1
    21 rate up comment 7 rate down comment
    .. ( преди 3 години )
    Хич не ги гледайте японците, те живеят друг живот. Светлинни години са пред нас. Нещата им се получават и щом са казали, че ще стане, значи наистина ще стане. На родна територия обаче... нещата са по-различни. Никога, а *** наистина НИКОГА няма да стугнем манталитета на японците.За нас, това е все-едно да четем статии колко е чист въздуха на луната.... никога няма да го вдишаме :)