IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Коноп и никаква ръжда - 7 автомобила от пластмаса

Опитите да бъдеш оригинален невинаги завършват успешно

Каросериите на повечето автомобили се правят от различни видове стомана, като това започва още от преди цял век. През 20-те години производителите постепенно започват да се отказват от дървените панели, които са икономически неизгодни в условията на производство на конвейер, а освен това и не са толкова трайни.


пластмаса


Впрочем, компаниите не бързат да правят каросериите от стомана, тъй като тя е доста скъпа, а освен това, в някои райони ръждата буквално изяжда автомобила само за няколко зими. Постепенно започват експерименти с алуминий (началото на 30-те години), като този метал в наши дни се използва предимно за скъпи автомобили.

В опитите да се открие компромисно и не скъпо решение най-смелите и свободомислещи производители отиват в другата крайност, като започват да правят каросериите от фибростъкло, смесено с памучни отпадъци от фенол-формалдехидна смола и други продукти. При някои компании това носи успех, а при други е пълен провал.

7 автомобила от пластмаса (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    BMW i3 ( преди 2 години )
    Няма нужда корубата да е тежка и ръждива като консерва. Има нужда от яко скеле от карбон, реално носещо шаси от алуминий и леки външни панели от композит, задно предаване (или 4х4)