IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови проблеми за Tesla в Европа

Компанията отложи пускането на завода си край Берлин с 6 месеца

Компанията Tesla Motors беше принудена да отложи поне с 6 месеца пускането на своя европейски завод край Берлин, известен още като "Гигафабрика 4", съобщава германското издание Automobilwoche.


Гигафабрика


Изпълнителният директор на Tesla - Илон Мъск, е дал половин година на европейския си екип, за да може да подготви старта на производството на автомобилите за Европейския съюз. Досегашният план предвиждаше, проектът да бъде завършен през юли тази година.

Според източници на изданието, американската компания не е получила окончателно разрешение за стартиране на новата "Гигафабрика". Освен това, в Tesla имат сериозни проблеми със строителството на производствения цех за акумулатори.

Екипът на Мъск трябва да се справи и с обвиненията на местното Министерство на природните ресурси. Само преди седмица то обвини компанията в използването на тръби за отпадъчните води, които са от опасни материали и могат да отровят дори питейната вода в района.

В Гигафабриката край Берлин трябва да се произвежда Model Y за европейските пазари, а също така и новите акумулаторни батерии Tesla 4680 "tabless". От компанията вече отговориха на критиките на местните власти, като ги обвиниха, че "пречат на необходимите инвестиции в проекти и инфраструктура за добиване на екологично чиста енергия и това пречи на Германия да достигне своите климатични цели".

Снимка: Tesla

0 от 500