IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Четири производителя са сред 100-те най-важни компании в света

В престижната класация на списание Time попадат Volkswagen, GM, Tesla и BYD

Американското списание Time за първи път в историята си състави списък на 100-те най-значими компании в света, които, по мнение на изданието, "оказват най-голямо влияние на бъдещето". Сред тях са и четири автомобилни производителя - американските General Motors и Tesla, германският Volkswagen и китайският BYD.


Мари Бара GM


Концерн General Motors, чийто ръководител Мари Бара (на снимката) е била на корицата на престижното списание, влиза в категорията "Гиганти". Компанията е включена в списъка заради приноса си за развитие на "зелените" технологии, като се отбелязва и съществената разлика между GM и Tesla.

Компанията на Илон Мъск, на свой ред, попада сред "Разрушителите" с характеристика "относително млад производител, който се превърна в един от световните лидери в областта на възобновяемите източници на енергия".


BYD


Китайският BYD, зад който стои американският инвеститор Уорън Бъфет - един от най-богатите хора на планетата, е включен в категорията "Новатори" заради разработката на най-различни превозни средства за мобилност на електрическа тяга.

На свой ред, Volkswagen влиза в списъка "Лидери" заради опита си да спечели надпреварата сред компаниите, разработващи електромобили. Трябва да се отбележи, че германците са си поставали за цел, през 2025 година да станат най-големият производител в света на транспортни средства с нулеви вредни емисии.

Снимки: General Motors, BYD

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Дедо ( преди 2 години )
    А аз имам амбицията да спечеля джакпот от американската лотария. Дали ще ме включат в някоя класация?Ами защото Фолксваген са включени заради амбициите си. Нищо, че произвеждат едни от най-мръсните автомобили.
  • #6
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Охаа ... тука некои "смешници" яко прекаляват с енергиините напитки!!
  • #5
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 2 години )
    Хахаха ФВ и нулеви емисии с тия марки като Ламбо Бентлей Бугати Порше и камиони като Ман Скания и ФВ без ни един електрически ще станат може ама ако пуснат ел.бентли или лямбо ще трябва да затварят кепенците поради липса на клиентела
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 2 години )
    Ха-ха-ха-ха! Това е класация за кой може да надува пропагандния балон най-силно.
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Даниел ( преди 2 години )
    Смях в залата, точно тия компании са бул шит. Пак някой е бутал пари под масата, или някое правителство е натискала с чатал през врата, някое жури.
  • #2
    18 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Последното изречение направо изби рибата. ФВ си поставили за цел и за това ги включили,мито колко компании са си поставили същата цел ама не са включени. А,ФВ си пееха по едно време за най-чистия дизел пък той се оказа най мизерен,та целите,целитееееееее...Смях с тези класации.
  • #1
    18 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Като се замисля как се правят тея класации. Едни лелки се обаждат на едни телефони - ще правим една кампания, искате ли да дарите, ще влезете...Тъка мъка. И оп, компаниите дето са отговорни за една от най-големите измами в историята на човечеството стават първи. Булшит.