IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

23-годишно Subaru надмина цената на нов Aston Martin

Предлаганата онлайн Impreza 22B е най-култовият и рядък модел на японците

23-годишно Subaru обикновено не е от обявите, които предизвикват тръпка по аукционите за автомобилни класики. Но има и изключения: в момента в Америка се продава една Impreza с дата на производство 1998, за която вчера наддаването бе достигнало до 88 888 долара. Днес най-високата заявка вече е 155 555 долара. Това е наполовина над цената в САЩ на чисто ново BMW M5, което има двойно повече коне, и надминава дори текущите цени на Porsche 911 GT3 и Aston Martin Vantage. Търгът е отворен още 12 дни.
 
  
Subaru Impreza 22B STi
  
  
Причината за небивалия интерес е съвсем разбираема: става дума за най-легендарната и най-рядка версия на Impreza, наречена 22В STI.

Този автомобил е пуснал през 1998 като специална версия на WRX STi, в чест на 40-ата годишнина на марката Subaru и на третата й поредна конструкторска титла в Световния рали шампионат. 22В e по-широка разновидност на WRX, ползваща конструктивни решения от истинския рали автомобил на Колин Макрей.
  
  
Subaru Impreza 22B STi
   
   
Двигателят е 2.2-литров EJ22G, с официална мощност 280 конски сили при 6000 об/мин, и 363 Нм максимален въртящ момент (макар че неофициално е способен и на повече). Задвижването е на четирите колела с петстепенна ръчна трансмисия и електронно блокируем диференциал. Теглото на колата е само 1270 кг.  

Произведени са само 424 бройки от този автомобил, от които 400 - за вътрешния японски пазар. Те са разпродадени за по-малко от час.
 
  
Subaru Impreza 22B STi
  
  
Конкретната бройка е номер 156 от производствената серия за Япония, в характерния World Rally Blue цвят. Има регулируем заден спойлер, джанти BBS, червени спирачни апарати, автоматичен климатик. Ангренажният ремък и водната помпа са току-що сменени, а колата е с общ пробег едва 40 000 километра.
  
  
Още снимки на свръхрядката Impreza 22B вижте в ГАЛЕРИЯТА:

0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Ронин ( преди 3 години )
    Не, не знам кое колко е качествено, но Мерцедес, БМВ и Порше на ралита не знам да са били шампиони, на Субару, Тойота, Ланча, Ситроен, Форд и Ауди- многократно.... А и на " Нюрбургринг" доскоро Субару беше с най- бърза обиколка.
  • #11
    3 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Дърта кошница колкото и да му искат
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 11 ( преди 3 години )
    Ми то има линк под статията, ама кой да гледа
  • #9
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Чук ( преди 3 години )
    Интересно да ни обяснят "специалистите" кога немски леген на 23 години ще направи това
  • #8
    14 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Автомобилите, правени преди години, са много по-качествени от тези, правени сега, но петнайсетгодишните тролчета няма как да го знаят. Това не го пише в гугъл.
  • #7
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Sameman ( преди 3 години )
    'И какъв е смисъла от тоя шлеп" Приятелю, този "шлеп", както виждаш е оценен вече на 155 555 $ и вероятно, ще се продаде на над 200к. Замисли се, защо има хора с пари, които го взимат, а ти се питаш какъв е смисъла? И кой е очевидно е глупавият в случая, хората с парите за Субаруто или ти.
  • #6
    0 rate up comment 3 rate down comment
    до №5 ( преди 3 години )
    Не е вярно. Пише се "на кой му пука?".
  • #5
    2 rate up comment 30 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    И какъв е смисъла от тоя шлеп пътно поведение? скорост? ускорение? екстри? сигурност? пълен нискотехнологичен бклук от една отминала епоха но кртените са мнозинство
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    коко ( преди 3 години )
    Мен ме интересува дали германска бабичка я е карала , има ли бaстун в багажника?
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Продава се по скоро защото е рядка модификация. От тези 424 бройки са останали много малко сигурно до ден днешен и то в такова състояние. Ако беше от тези 24 с ляв волан цената сигурно щеше да е двойна.