IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Spring започва от 33 100 лeва в България

Първият електромобил на румънската марка ще се предлага в три варианта

Румънският производител Dacia започва от днес да приема поръчки за първия си електромобил - Spring, а вече са ясни и цените на модела за българския пазар, като доставките до крайни клиенти ще стартират през есента.


Dacia Spring


Новата Dacia Spring първоначално ще бъде достъпна в два варианта - за частни клиенти и да сподели пътувания, а през 2022 година ще излезе и версия N1 Cargo, която ще бъде само с две места и с увеличен обем на багажника.

Цените на българския пазар стартират от 33 100 лв., като за тази сума клиентът получава ниво на оборудване Comfort. То включва климатик, радио с Bluetooth, USB-изходи, 14-цолови стоманени джанти, тапицерия от текстил и кабел за зареждане Mode 3 Type 2. Срещу доплащане от 790 лв. се предлага кабел Шуко.


Dacia Spring


Версията Comfort Plus струва 35 950 лв., като включва мултимедия и навигация със 7-инчов екран, USB-портове, камера за заден ход, черна тапицерия с кафяви елементи, оранжеви декоративни елементи и оранжеви корпуси на огледалата. В допълнителното оборудване влизат комбинират порт CCS за бързо зареждане (790 лв) и кабел Шуко (790 лв).

От Dacia потвърдиха и техническите характеристики на Spring - мощност от 44 к.с., като пробегът с едно зареждане на батерията е 230 км по цикъл WLTP и 305 по цикъл WLTP City (градски условия).

Снимки: Dacia

0 от 500