IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Duster излиза и в градска версия

Вариантът Urban ще се предлага с избор от два двигателя и ще започва от 16 990 евро

Dacia Duster все още се смята за най-евтиният SUV на пазара в Европа, а от началото на март той ще се предлага в атрактивна версия за града. Тя получава името Urban, както и допълнително оборудвано, включващо мултимедийна система Infotainment System Media-Nav Evolution и камера за обратно виждане, които сега са опции за модела.


Dacia Duster Urban


В основата на новата модификация на Duster е версията Comfort, която и без това предлага редица допълнителни системи, подобряващи удобството. Сред тях са електрически и отопляеми външни огледала, регулируема на височина седалка на водача и ограничител на скоростта.

В допълнение към кожения салон и електрическото управление на всички прозорци Duster Urban получава асистент при паркиране на заден ход, който включва камера за обратно виждане. Записаното от нея се излъчва на монитор в салона. Версиите със задвижване на четирите колела имат и 4WD-монитор, на който се показва работата на тази система.

Новостите във външния вид включват сребърни акценти върху корпусите на външните огледала, върху релсата на покрива и на задната престилка. Тръбите на изпускателната система също са хромирани, а 16-цоловите джанти и затъмнените задни прозорци подчертават спортния вид на автомобила.

Новата версия на Duster ще се предлага само с бензиновия мотор TCe 130, развиващ 130 к.с., и с дизеловия Blue dCi 115 с мощност 115 к.с., като клиентите ще могат да избират между предно предаване и 4WD. Цените на модела започват от 16 990 евро.

Снимка: Dacia

0 от 500