IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият SUV на Toyota - 290 к.с. и 500 км пробег

Компактният модел ще може да се зарежда напълно само за 10 минути

Компанията Toyota публикува още един тийзър на новия си електрическия кросоувър, чиято премиера ще се състои на автосалона в Шанхай (19-28 април) и разкри нови подробности за модела.


Toyota EV


Това ще бъде автомобил със задвижване на четирите колела, изграден на платформата e-TNGA - електрическа версия на модулната архитектура TNGA (Toyota New Global Architecture). Тя е така проектирана, че да става за електромобили от различни класове, с различно задвижване (предно, задно или 4х4) и с различен капацитет на батериите.

В случая e-TNGA ще се използва за компактен SUV със задвижване на четирите колела, който ще се появи на пазарите в Европа и САЩ и ще се превърне в пионер на новата гама електромобили на японската марка.

По неофициални данни, които засега от Toyota не потвърждават, мощността на кросоувъра ще бъде 290 к.с., а пробегът с едно зареждане ще е около 500 км. Зареждане от нула до 100% ще отнема едва 10 минути.


Toyota EV


Що се касае за дизайна, представа за него може да се добие от патентите изображения, публикувани по-рано. На размери електрическият кросоувър ще бъде сравним с Toyota RAV4, като характерните му черти ще бъдат релефният капак и масивните черни пластмасови елементи на калниците.

Снимки: Toyota

0 от 500