IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota загатна нов електромобил за Европа

Концептуалният X Prologue ще бъде представен на 17 март

Европейското подразделение на Toyota публикува скица на загадъчен модел или по-точно на концепт, който е получил името X Prologue. И въпреки, че от компанията не разкриват никакви детайли за машината, може смело да се предположи, че това ще бъде компактен електрически кросоувър.


Toyota


Отсъствието на каквато и да е информация за автомобила означава и повече място за спекулации, но все пак може да бъдат направени някакви предположение, като се използват данните до момента.

Първо, Тойота представи изображението заедно с фразата "a small preview of what’s next", като сумата "small" (малък) е в кавички, което би трябвало да означава, че моделът е с компактни размери. И второ - концептуалният модел се казва X Prologue, като тук вариантите не са много, още повече, че с X най-често се обозначават кросоувъри.

На самата скица се вижда предната част на концепта, където се виждат C-образни фарове, свързани със светлинна линия, а също така и част от мястото, на което трябва да бъде решетката на радиатора. Такава явно няма, което би трябвало да означава, че това е електромобил.

Още през 2020 година Toyota обяви, че планира да предложи 6 модела на ток, изградени на платформата e-TNGA, разработена съвместно със Subaru. Първият от тях ще бъде SUV с размерите на RAV4, който ще бъде последван от по-компактен модел. Предвиждат се още кросоувър, разработен заедно със Suzuki, седан и миниван.

Снимка: Toyota

0 от 500