IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota и Subaru разработват и съвместен хот-хеч

Моделът с 4х4 трябва да бъде готов през 2022 година (ВИДЕО)

Партньорството между японските производители Subaru и Toyota, които съвместно разработват спортните купе BRZ и GT86, ще бъде разширено с направата на нов хот-хеч със задвижване на четирите колела. Моделът ще бъде с размерите на Imprezzа, като ще дебютира през есента на 2022 година, твърди Carscoops.


Subaru Imprezza


Версията на Subaru ще получи двигател тип „боксер“, като предстои да разберем как тя ще се използва и при бъдещия модел на Toyota, чиито представители още през май 2020 година намекнаха за бъдещо поява но подобен автомобил. Все пак, не се изключва възможността, хот-хечът да представлява версия на GR Yaris, която да се предлага под марката Subaru.

Първите предположения за подобен проект дойдоха през 2019 година, когато Toyota придоби 20% дял в Subaru. Тогава от компанията обявиха, че двата производителя ще обединят сили за направата на нов модел със симетричната система AWD на Subaru. Тази технология за първи път ще се използва от автомобил на Toyota, което означава, че той ще бъде различен от досега показаните и използвани модели със задвижване на четирите колела.



Експерти отбелязват, че след партньорството си със Subaru за направата на BRZ и GT86, както и това с BMW, довело до Z4 и Supra в Toyota нямат нищо против да разширяват сътрудничеството си с външни компании. И съответно да предлагат на клиентите си различни автомобили, каквито няма в гамата си.

Снимка и видео: Subaru

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Sameman ( преди 3 години )
    #6 Навсякъде, където са по-сурови условията, Субару има голям дял. В държава като Швейцария са често срещани. Дори България се напълни със Субару. Естествено изключвам малки градчета и селца, където е въпрос на престиж и традиция да караш Пасат.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    До 6- Амиго също и Австралия, и доста страни от Азия. А колкото до Западна Европа, това е един доста малък пазар, за това и Субару не си дават много зор там за пазарен дял.
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В момента може да карате седмица из Западна Европа без да срещнете Субару. Останаха само на пазара в САЩ и Япония.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До 4 ( преди 3 години )
    Ти явно толкова силно си си повервАл, че си адски навътре в нещата, че е напълно безсмислено да ти се обяснява, каквото и да било.
  • #1
    17 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В мулти-култи и ЛГБТ Европа може и да им минало времето, но света не е доста по-голям и широк и ще има доста клиенти за подобна кола.