IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda напуска още един голям пазар

Компанията спира доставките на нови автомобили в Русия през 2022 година

Японският производител Honda спира доставката на нови автомобили до официалните дилъри на марката на територията на Русия. Това ще стане до 2022 година, съобщи Reuters, като се позовава на местното представителство на компанията.


Honda


Решението за напускането на един от големите пазари в света е продиктувано от стратегията за развитие на автомобилния бизнес на компанията, която е насочена към реструктуризацията на операциите в условията на продължаващите промени в световната автомобилна промишленост.

Всъщност, още през 2015 година Honda стартира сериозни промени в бизнеса си в Русия, като съществено съкрати моделната си гама в страната. В нея останаха единствено моделите CR-V и Pilot, като те се поръчваха директно от заводите на компанията. Резултатите от продажбите обаче си останаха слаби, като за 11 месеца на 2020 година марката продаде едва 1383 нови автомобила (с 15% по-малко от същия период на 2019 година).

За сравнение, през 2009 година продажбите на Honda в Русия бяха близо 90 000 бройки. Компанията обаче ще остане на пазара на мотоциклети и други техника, а също така ще запази и следпродажбеното обслужване на автомобилите си.

Снимка: Honda

0 от 500
  • #12
    13 rate up comment 19 rate down comment
    Даниел ( преди 3 години )
    Доста невежи хора пишат тук. Роднините ми живеят в Белгород , като наближи милион и им направиха метро, което София няма да види и след 20 години, за малко повече от шест месеца. Излезте си от селата и отидете да видите свят, пък тогава давайте мнения. Жилищата в Москва и Санкт петербург са, най-скъпите в света. Апартаментите в центъра на Москва започват от сто и петдесет хиляди евро на квадрат,това ако не е висок стандарт, незнам кое е. Пишете глупости и се излагате.
  • #11
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Няма ли да им сложат едни читави скоростни кутии. Френските коли вече са с нормални кутии. Никой не ще cvt
  • #10
    21 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Явно има хора, които си мислят, че Москва и Путинград са Русия. Както казва колегата, по провинцията можеш да разбереш колко е развита една държава. А провинцията в Русия е кал, панелки, лади и пияни братушки, тупащи се в гърдите колко са велики.
  • #9
    19 rate up comment 8 rate down comment
    До Адриан ( преди 3 години )
    Май ти си изостаналия пишеш сякаш Москва е най-важният град в света, Петербург по-богат от Сингапур и провинцията е подобна на Швейцария а не просто истината че Русия е държава със стандарт(и заплати) подобен на Румъния и България който поддържа благодарение на газ и петрол които са над половината от износа това означа че твоето писане за икономиката им че едва ли не е за пример и много по-добре от нашата са гнусни манипулации
  • #8
    19 rate up comment 14 rate down comment
    Адриан ( преди 3 години )
    Аз с руснаци правя бизнес.Печеля добре, не се оплаквам.Други отношения с Русия нямам.Вероятно си имаш някаква причина, за да мразиш Русия и руснаците, но това все пак е твой проблем, не наш.Аз не мразя никого, затова се чувствам добре, спокоен съм и щастлив.Да ми говорят лъжи обаче никога не съм търпял!Защото лъжците са долни хора!Истината освобождава, използвай я!И пак казвам, разходи се някой път до Русия!После пак ще си говорим кои са изостанали и кои не.Хайде със здраве!
  • #7
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Макето от Пловдив ( преди 3 години )
    Адрианчо, пардон Даниелчо... айде бегом в рашата. Като те слушам, *** са най-богатите в света. Намали водката приятел, не ти понася.
  • #6
    23 rate up comment 10 rate down comment
    Адриан ( преди 3 години )
    Ей, всички станахте икономисти и вирусолози!Зле били руснаците!Хубаво, хайде, съгласих се, зле са!Ама хайде и ти направи едно пътуване дотам, виж и тогава коментирай!Аз на очите си ли да вярвам или на класации - от 12 години ходя поне 4-5 пъти годишно там!Класации имало!И какво значи класация - аз имам Мерцедес, ти имаш Дачия!Значи средно имаме Опел!Ей това са класациите - нищо не казват!Айде да си оправим ние къщичката и тогава да коментираме другите!
  • #5
    15 rate up comment 3 rate down comment
    С Петрол всеки може ( преди 3 години )
    Руснаците са зле и добре според цената на петрола който през 90те е доста евтин да не говорим че въпреки че са най-големия износител на газ и 2ри най-голям на петрол имат покупателна способност на глава между тази на най-бедните държави в ЕС България (известна още като една от най-русофилските) и Хърватия и доста зад Чехия и Литва
  • #4
    19 rate up comment 13 rate down comment
    Естет ( преди 3 години )
    Руснаците бяха зле при пияницата Елцин, но оттогава минаха над 20 години, явно и впечатленията ви се базират от този период. Хубаво или лошо, произвеждат си почти всичко сами, храната им е в пъти по-добра от европейската, която е пълна с консерванти и сурогати.България е цъфнала и вързала в ЕС, тръгнахме с хората да се сравняваме!Иначе с тази ценова политика на Хонда, скоро ще предлагат само косачки на пазара, а пазара на автомобили ще им бъде единствено при черните и латиносите в САЩ.
  • #3
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Pffff ( преди 3 години )
    Ем вече е "залязващо слънце"! Те и другите японски марки са доста спрели. Корейците ги надминаха с мн мн мн години в развитието!