IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda напуска още един голям пазар

Компанията спира доставките на нови автомобили в Русия през 2022 година

Японският производител Honda спира доставката на нови автомобили до официалните дилъри на марката на територията на Русия. Това ще стане до 2022 година, съобщи Reuters, като се позовава на местното представителство на компанията.


Honda


Решението за напускането на един от големите пазари в света е продиктувано от стратегията за развитие на автомобилния бизнес на компанията, която е насочена към реструктуризацията на операциите в условията на продължаващите промени в световната автомобилна промишленост.

Всъщност, още през 2015 година Honda стартира сериозни промени в бизнеса си в Русия, като съществено съкрати моделната си гама в страната. В нея останаха единствено моделите CR-V и Pilot, като те се поръчваха директно от заводите на компанията. Резултатите от продажбите обаче си останаха слаби, като за 11 месеца на 2020 година марката продаде едва 1383 нови автомобила (с 15% по-малко от същия период на 2019 година).

За сравнение, през 2009 година продажбите на Honda в Русия бяха близо 90 000 бройки. Компанията обаче ще остане на пазара на мотоциклети и други техника, а също така ще запази и следпродажбеното обслужване на автомобилите си.

Снимка: Honda

0 от 500
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Аз като човек от бранша, мога да кажа, че единствената японска марка дето беше на ниво беше хонда.Но нещо решиха , че са много велики , като продават на реднеци и печки в Америка и последните поколения са направо с ужасен дизайн.Да спомена само последната генерация сивик.А моторите са само спомен от онези железни мотори.Така, че, логично е.
  • #21
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Какви 350000 е Белгород, ти си наркоман. Беше толкова преди 30 години
  • #20
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Egalite ( преди 3 години )
    Хонда и на Луната пак е Хонда!
  • #19
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Доктора ( преди 3 години )
    Позор. Новите им модели са пълен ***.Двигателите им са пълен ***.
  • #18
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Чук ( преди 3 години )
    Маркетолозите са затрили не една свястна марка....
  • #17
    12 rate up comment 3 rate down comment
    До Даниел-Адриан ( преди 3 години )
    Усещай си малко простотиите Белгород е 360хил население и няма и метър метро а за Москва и Петербург също всеки може да провери чe цените са далеч от Лондон и Хонг Конг то и в Мумбай имотите са супер скъпи но някой тук да е тръгнал да се излага да обяснява че Индия е богата а който не вярва да ходи в Мумбай
  • #16
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Сандокан ( преди 3 години )
    Всичко руско е ***! От Българското по хубаво няма!
  • #15
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Тъжно ( преди 3 години )
    Много тъжно за тази марка .От 2015 година автомобилите са им ужасни ,механиката вече и куца а за дизайна да не говорим .Сегашните им шефове вече и забиват и последните пирони.... Много тъжно.
  • #14
    10 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    империята. на вечния мрак
  • #13
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо ( преди 3 години )
    Много добра новина.Рашките го забатачват все повече и повече.Денги нет!