IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов досаден проблем тормози собствениците на Tesla Model 3

По подглавниците се появяват мехури, фирмата отрича да е виновна

Собственици на Tesla Model 3 започнаха масово да се оплакват от появата на мехури върху кожата подглавниците на предните седалки. Отстраняването на проблема може да се реши само със смяна на тапицерията, която струва 370 долара.


подглавници Tesla


От компанията обаче отричат това да е дефект, за който тя носи вина и съответно той да бъде отстранен за нейна сметка. Нещо повече - представител на американския производител на електромобили прехвърли вината върху собствениците. Според него, синтетичната кожа на тапицерията съдържа полиуретанова смола, която е податлива на подуване под въздействието на определени химикали.

Същите тези химикали се срещат в продукти, предпазващи от косопад. При дълъг контакт с кожата те проникват през нея, след което, особено при топло време, се подуват и унищожават лепило, държащо тапицерията. Резултатът е, че появата на мехури и късане на самата кожа.

За да бъде предотвратен неприятния процес и да бъдат избегнати последствията, от Tesla съветват собствениците на Model 3 да използват мокри кърпички, с които просто да изтъркват кожата на подглавниците след всяко пътуване.

Снимка: Reddit

0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Чичовото ( преди 3 години )
    За първи път чувам за салон направен с изкуствена кожа. Естествена кожа е единственото решение, иначе ще се явят скоро и други проблеми.
  • #11
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Бай Гошо ( преди 3 години )
    Нова оферта от Тесла: 10 години фабрична гаранция с единственото условие колата да не се ползва и да се съхранява в гараж.
  • #10
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пак на кон боб се мъчат да сипят тесладжиите. Да се научат как се правят коли вместо да се оправдават със спрейове за коса.
  • #9
    14 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Значи: влизаш в теслата, забърсваш изкуственяците вътре - около 100% са, после караш некой и друг км дорде ти свърши батерийката и после да ти мине яда пак си зъбърсваш изкуственяците...
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Нищо ве! ( преди 3 години )
    Елънчо кът си купи Мерцедес няма да му се мехурьосват подглавниците! )))
  • #7
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Пропов ( преди 3 години )
    Е то беше ясно от къде ще избият нещата. Коли се правят със знания и опит. Мъск може да е умен, може да е гениален, може да е уникално прозорлив и досетлив и талантлив но... не може да прескочи 100 години постепенен прогрес и трупане на знания на старите играчи. Колата не е само батерия и чипове. Има много много ноу хау от старата школа - механика, физика.
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Длето ( преди 3 години )
    Електрокар, скъп и скапан.
  • #5
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Мъск ( преди 3 години )
    За двамата собственици с многото гел разбраха и в далечна България. Лоша реклама няма, момчета, пишете.. пишете... :DDD
  • #4
    9 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Изръсил си се над 100 хил. лева за кола и се дърпаш за някакви си смешни 370 долара.
  • #3
    22 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Мъск трябва да държи всеки модел по поне 20 години, за да станат коли тия каруци. Неможе да слагаш от всичко, най-евтино и да искаш да правиш скъпа кола.