IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla се отказа от най-евтиния си модел

Базовият Model 3 за 35 000 долара повече няма да се предлага

При анонсирането на седана Model 3 компанията Tesla обеща, че базовата версия на електромобила ще струва 35 000 долара. Тази модификация действително се продаваше, но след фейслифта беше решено тя да бъде спряна окончателно.


Tesla Model 3


Всъщност, още от самото начало Tesla имаше проблеми с версията Standart. Моделът дълго време не беше пускан в производство, а когато компанията направи опит за това, се оказа, че електромобилът не оправдава очакванията.

За да изпълни обещанието си, Tesla беше принудена да продава Model 3, но в по-високо ниво на оборудване с изкуствено ограничени функции и принудително ограничен пробег. От компанията обаче недвусмислено подсказаха на клиентите си, че е по-добре да си купят седана във версия Standart Plus за 38 000 долара, като получават всички предлагани функции.

Базовата версия Standard вече е свалена от онлайн-конфигуратора на сайта, което означава, че няма как да бъде поръчана. Все пак останалите при дилърите на Tesla електромобили (ако има такива) все още може да бъдат купени.

Сега официално най-евтината версия на Model 3 вече е Standard Plus. В САЩ тя поевтиня от 38 000 на 36 490 долара, като към нея продължава да има огромен интерес и на клиента му се налага да чака около месец и половина за доставката.

Снимка: Tesla

0 от 500