IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 също получава рекорден пробег

Компанията на Мъск разширява сътрудничеството си с Panasonic

Американският производител на електромобили Tesla пое сериозен курс за увеличение на пробега на своите модели. Вече стана ясно, че благодарение на акумулатора с капацитет 109 кВт/ч значително ще бъде увеличен пробегът на Model S. Същото ще се случи и с Model 3, но там батерията ще е с капацитет 100 кВт/ч.


Tesla Model 3


Това ще позволи на най-достъпния като цена електромобил на Tesla да може да изминава над 400 мили (646 км) с едно зареждане. Батерията ще бъде поставена на версията Long Range, като нейният капацитет ще бъде увеличен с 33% в сравнение със сегашната модификация. В момента топ-вариантът на Model 3 изминава 520 км.

Потвържденията на намеренията на производителя бяха публикувани в социалните мрежи, където се появи техническа информация за обновената Tesla Model 3 Long Range. Уточнява се, че резултатът е постигнат от тестови прототипи, като предстои технологията да бъде използвана и при серийния електромобил. 

В същото време Tesla подписа ново споразумение с японския производител Panasonic за производство и доставка на литиево-йонни батерии в Гигафабриката в Невада. То засяга ценообразуването на акумулаторите, както и разширяване на капацитета на предприятието, което е собственост и на двете компании.


Tesla Panasonic


Сделката е сключена през миналата седмица и влиза в сила със задна дата – 1 април 2020 г., като определя условията за поетите от Panasonic ангажименти за производствен капацитет, както и ангажиментите за обем на покупка  на батериите от Tesla през първите две години на споразумението. Договорът за сътрудничество между двете компании е за 10 години, като някои от клаузите в него са променени.

Снимки: Teslarati

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    м да а ( преди 3 години )
    над 500км реален пробег напълно достатъчно, защото ти дава възможност да ползваш автомобира дори на дълът път .Вярно че Е6-дизеляка дето имам , изминава почти 1300км с един резервоар на извънградско, но не съм чул някой да прави подобни разходки без да спре за 2 часа, за да си почине и да хапне , което е достатъчно за да заредиш ток за още 400км
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    ahhaah ( преди 3 години )
    За всички пробега все още е голям проблем освен за Теслата!
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пробега вече не е проблем. Остава цената и неудобствата със зареждането.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Още вчера Тесла отрекоха да планират 100КВТч батерия за Модел 3 и Y такова голямо увеличение наведнъж би било необичайно за тях и дори да има едва ли ще е скоро..