IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S записа ново историческо постижение

Седанът е първият електромобил с пробег над 400 мили

Когато в края на годината компанията Lucid Motors пусне на пазара своя първи електромобил (казва се Air), неговият пробег с едно зареждане на батериите (по цикъла EPA) трябва да превиши 400 мили (643,74 км). Досега това не беше постигано от нито един автомобил на ток.


Tesla


Естествено, Илон Мъск и неговата компания Tesla, нямаше как да отстъпят палмата на първенството на някой друг, който да влезе в историята с подобно постижение. И затова инженерите на американската марка създадоха версия на Model S, чийто пробег е 646 км или 401,4 мили.

Всъщност, в Tesla се надяваха да постигнат това по-рано, но досега най-доброто постижение на Model S беше 629,25 км. Стигна се дотам, че Мъск дори обвини EPA (организация за за опазване на околната среда в САЩ), че преди теста умишлено са оставили ключа в Model S, което е довело до разреждане на батерията с 2%. 

От EPA отрекоха това да се е случило, но в Tesla продължиха да упорстват и в крайна сметка направиха батериия, която да осигури пробег от 646 км (400 мили). Резултатът беше признат от ЕPA и организацията публикува официална рейтинг на електромобилите с най-голям пробег с едно зареждане:

Седан Tesla Model S – 646,96 км

Кросоувър Tesla Model X – 564,88 км

Седан Tesla Model 3 във версия Long Range – 564,88 км

Кросоувър Tesla Model Y – 508,55 км

Хечбек Chevrolet Bolt EV – 416,82 км

Кросоувър Hyundai Kona Electric 415,21 км 

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Сугурно са махнали седалките и са напълнили всичко с батерии, за да могат глупаците да изпадат в телешки възторг
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    hahah ( преди 3 години )
    Брутални са Теслите! Няма какво да говорим празни приказки. Догодина почват да слагат батерията с 1млн. гаранция и всички с по -лоши показатели от техните и подобна себестойност стват тихи......:)))
  • #12
    8 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Интересна семка сте вие другарите водачи, Тинтири. Като цаца в развъдник сте - на пътя всяка яде л.нaтa на тая пред нея. Заемате поза партер на пистолета на колонката редовно, плюете като травepcи с женска злоба по новото и не си стоите във вашите форуми, ами миткате като домакини с ролки на всяка тенджера капак да сте. Обаче другите биле ***, обратни, друсани и прочее :D! А за нормалните да кажа: Model3 има вече пистов режим версия 2 като дистанционен ъпдейт и вече кара часове на пълна газ
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До 9 ( преди 3 години )
    Кое е евтинджос? Алкантарата в таблото, в тавана, пневматичното окачване? Кое? Това, че няма алуминиеви копчета ли го прави евтинджос? А тя Тесла няма копчета! А има и евтини електрички! Този френския за 6 хил. евро! Малко по-малка е от един Смарт, а Смарта е двойно по-скъп!
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    ЛосХо ( преди 3 години )
    Мои приятели в Щатите разправят, че повечето собственици на Тесла коли се оплакват от постоянни повреди и стоене на колите им с дни/месеци по сервизите там. Нямало части, а да не говорим за катастрофирал автомобил, където отиват месеци, за да се набавят нужните елементи. Иначе евала за колата, пробега и цялата идея зад този проект.
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 9 ( преди 3 години )
    Никой не казва че са достъпни колкото най-масовите модели с нормални двигатели но няма значително по-евтин модел от Тесла 3 който да има подобно ускорение а и мощните ДВГта харчат доста
  • #8
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не става въпрос за тесла vs ферари, а за "достъпна" ел. кола vs такава с ДВГ. В случая ДВГ води с много по отношение "цена- кола".Отделно теслата от вътре е пълен евтинджос и освен едното ускорение, няма с какво друго да се похвали- нито пътно поведение, лукс и т.н
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    До 3 ( преди 3 години )
    Така е като сравниш Зои! Сравни колите на Тесла с коли които ускоряват за 2-3-4 секунди и виж дали Тесла не е най-евтината!
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    До 6 ( преди 3 години )
    Абе злобарче то може да е 222 мили(355км) ама това е Пърформанс версията(348 мили според ЕРА) при 120км/ч ти какво очакваше
  • #5
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Ех тия сектантчета на одрусаното афро... веднага скачат на минусите... Да ви припомня един тест, скорошен, при който от обещаните 373 мили хартисаха само 222 - упс, греда! Да се навеждаш с *** до коленете никога не е било добра идея ;) Та пак питам - с платна или въртейки пеалите е 400 ;)