IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как изглежда новата Lada Niva

Първа снимка на наследника на едноименния Chevrolet

В интернет се появи снимкa на обновения всъдеход Lada Niva. Бързаме да уточним, че става въпрос за наследника на Chevrolet Niva, а не за модела Lada 4x4, който е познат у нас с "аграрното" название.


lada niva


За автентичността на изображението потвърдиха и от АвтоВАЗ. Анонимен източник от автомобилния производител е добавил също, че това е версията за офроуд на модела, която се характеризира с по-солидни защитни елементи на купето в черен цвят и шнорхел. Явно ще има и "по-цивилна" версия с по-малко агресивен вид.

Видно е, че новият модел запазва в общи линии контура на Chevrolet Niva. Най-изразителна е изцяло променената предница, която силно напомня за "муцуната" на актуалната Toyota RAV4, с трапецовидната челна решетка и издължените фарове. Макар да липсват снимки на задната част на всъдехода, запознати твърдят, че и там се очаква промяна в оптиката и дизайна на бронята.

По неофициална информация, предсериен прототип на новата Lada Niva е асемблиран в Толиати този ноември. Очаква се салонът на машината също да претърпи сериозни промени. Но все още не се знае, дали ще има и по-сериозни технически промени, спрямо досегашния модел.


chevrolet niva
Chevrolet Niva


Ще ви припомним, че Chevrolet Niva се произвеждаше от джоинт-венчър между АвтоВАЗ и General Motors от 2003 година. За целта, руснаците продадоха името, с което дотогава се предлагаше собствения им модел Lada 4x4. Именно от последния бе и базата на общия проект, включително трансмисията и двигателя.

Миналата година, съвместното предприятие бе закрито, като АвтоВАЗ си изкупи правата върху модела и поточната линия. Руснаците решиха да оставят в паралелно производство и Niva, и 4х4, като занапред двата модела ще започнат да предлагат все по-големи разлики откъм платформи, двигатели, задвижване и т.н.

0 от 500
  • #12
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Гада ( преди 3 години )
    А жипчето 4по4 с кръгли гуми ли е или е нова разработка много ми допада прилича на куфара на баба ми от детските и години.
  • #11
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Гада ( преди 3 години )
    Супер е ще си я купя заделил съм 1000лв за нея няма такава кола като Гада нива .
  • #10
    16 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Копи/Пейст от законодателя в класа Тойота Рав4.
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Фермьор ( преди 3 години )
    За търлата ще има ли версия, т.е. баш за нивата
  • #8
    22 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Проблем на тази и класическата е че са разработени преди 20-30 години и на краш-тестовете ще изкарат минус 5 звезди
  • #7
    10 rate up comment 3 rate down comment
    до колегата ( преди 3 години )
    Че тя 4х4 и в момента се продава с климатик, седалки с подгряване и не лоши фарове с дневни светлини.
  • #6
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Добре бе може ли да правят атомни централи, бомби, самолети, кораби, танкове, а една нормална кола не могат та ще правят шевроле нива. Този президент на САЩ Никсън ги побърка с това преворъжаване. Те братушките хвърлят всичко за оръжие. И за кола не стига та опират до рено за кола....
  • #5
    20 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Копие на РАВ-4. Толкова ли е сложно да се направи независим дизайн. Сега ако трябва да гледаме още 45 години тая кола? Предишния модел тъкмо толкова чукна докато го сменят
  • #4
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Колега, ти направо описа нов модел автомобил :-)
  • #3
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Грозно ( преди 3 години )
    Старата нива е много по хубава. Има уникален ретро дизайн и не прилича никоя друга кола. Трябва просто да и подобрят някой неща. Качеството на изработка, сглобкатата, да премахнат проблемите с ръждата. Да и сложат един съвременен двигател, и по хубав интериор, Лед светлини, това онова и готово. Ще се продава като топъл хляб ако я пуснат евтино.