IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ограничителят на скоростта на Volvo пада срещу 1790 евро

Германска компания предлага премахването на тази система за безопасност

Шведският производител Volvo въведе ограничител на максималната скорост на 180 км/ч при всички свои нови автомобили. Германско тунинг-ателие обаче се справи с предизвикателството и премахна ограничението. Нещо повече - неговите експерти са готови да направят същото с всеки модел на марката.


Volvo


Специалистите от Heico Sportiv всъщност не са измислили нищо ново, а са използвали същия пакет от програми, с който и досега са увеличавали мощността на автомобилите на Volvo с 30-70 км/ч. Благодарение на него, автомобилите на скандинавския производител достигат предишните си показатели за максимална скорост.

Трябва да се отбележи, че функция за ограничение на скоростта се поставя дори на "горещото" Volvo S60 T8 Polestar. Със своите 405 конски сили този автомобил ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди, а след още 5 секунди достига тавана от 180 км/ч. След намесата на тунинг-ателието спортният седан вече вдига 250 км/ч.

От Heico Sportiv обявиха, че ще предлагат новото програмно оборудване от края на ноември. То ще струва между 1290 и 1790 евро в зависимост от модела на Volvo и допълнителната мощност.

Снимка: Volvo

0 от 500