IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото XC90 ще е последното Volvo с бензинов мотор

Компанията ще се откаже от двигателите с вътрешно горене след 2025 година

Новото поколение на XC90 ще бъде последният модел на Volvo, който ще се предлага с бензинов двигател. Това заяви генералният директор на шведския производител Хокан Самуелсон в интервю за американското издание Car and Driver.


Volvo XC90


Шефът на Volvo допълни, че двигателят с вътрешно горене ще се предлага като опции за модела, тъй като всички следващи модели ще бъдат само на електричество. Самуелсон подчерта, че плановете на марката предвиждат пълно преминаване на нейните автомобили на електрическа тяга още преди двигателите на бензин и дизел да бъдат забранени със закон.

Сегашното Volvo XC90 се произвежда от 2015 година, така че новата генерация не бива да бъде очаквана преди 2025 година. А това означава, че шведският производител ще се откаже от използването на бензинови двигатели още преди края на това десетилетие.

Сроковете за подобно действие обаче ще зависят от два основни фактора - желанието на потребителите и развитието на инфраструктурата за електромобили. Първата цел, която са си поставили във Volvo, е до 2025 година поне половината продажби на марката да бъдат на автомобили на ток.

Снимка: Volvo

0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Пипи късия чорап ( преди 3 години )
    Оглупяването въври уверено. Толерира се морално остаряла и замърсяваща технология, електрокарите, облечена в нови дрехи. Само водородния двигател може да замести ефективно бензина и нафтата, но още има доработки, за да е масово приложимо.
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хахахаха, истината е че китайците имат фабрика за ел-автомобили и нямат желание да влагат пари в разработката на нови ДВГ-платформи , затова ще гледат да изкарат с досегашните докато могат.
  • #5
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    радвайте се на живота докато не сте си купили волво
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това изявление да се разбира като: "След 2025 Волво няма намерение да произвежда коли" ;)
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Явно 2025 г. е срокът на Geely да си оправят електричките щото в момента са тотал щета (100% от колите които продадоха в Европа в момента са в сервизите само след няколко месеца експлоатация). Изобщо, връзва ли се още някой да плаща за "премиум" Geely маскирано като Volvo.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Toq purviq e mnogo tup. Cql jivot tova povtarq.
  • #1
    9 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    вашия сексуален живот е в миналото ако пред дома ви има паркирано волво