IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo вкарва в сервизите си всички произведени коли на Polestar

От компанията посъветваха шофьорите да пробват с рестартиране на електромобила

Само преди няколко дни стана ясно, че първият електромобил на отделилата се от Volvo компания Polestar има сериозни проблеми. А сега от шведския производител потвърдиха тази информация и съобщиха, че ще вкарат в сервизите си всички 2189 произведени и продадени бройки от модела Polestar 2.


Polestar 2


Представител на Volvo отказа да съобщи какъв е проблемът с електрическия фастбек, но посъветва неговите собственици преди да извикат "Пътна помощ" да излязат от колата, да я заключат и да изчакат 10 минути, след което да стартират двигателя отново. Това би трябвало да помогне за отстраняване на дефекта.

На теория, ако повредата е в програмното оборудване на Polestar 2, то тя може да бъде отстранена и от разстояние, като софтуерът се обнови "по въдуха" (през интернет). Тази функция обаче все още е блокирана и собствениците на електромобила ще могат да се възползват от нея едва догодина.

Polestar 2 е много важен модел за шведската марка, като във Volvo планираха от него да се продават поне 50 000 бройки на година. Той се задвижва от 2 електромотора със съвкупна мощност 408 к.с., като батерията с капацитет 78 кВт/ч осигурява пробег от 470 км по цикъла WLTP.


Polestar 2


Минималната цена на модела в Германия е 53 540 евро. За сравнение, основният конкурент - Tesla Model Y, струва пое 59 600 евро. На пазара вече е и идентичен електромобил от Volvo - версия на XC40 на ток, която обаче изминава 418 км. Освен това Volvo XC40 Recharge е и по-скъпо - 60 437 евро.

Снимки: Polestar

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    mic ( преди 3 години )
    made in china
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    RD ( преди 3 години )
    Във форума има неколцина китайци, дето са дошли в Европа с едни *** та да работят на черно и да пращат пари за ориз вкъщи. И сега се кефят, че Китай изкупува местните заводи.
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Лорда ( преди 3 години )
    Една и съща новина сто пъти?!?!
  • #5
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Volvo ( преди 3 години )
    Джереми Кларксън се радва на колите Волво.До идио.а пишеш над мен.Волво са Шведски.Мерцедес също(и двете са с един собственик-Китайци)Самоизяж се но е така.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 3 години )
    Да се има предвид:Волво Камиони.Волво Строителни Машини.
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Цели 2189 продадени бройки , а толкова шум се вдига все едно , че са продадени милиони !Статийте написани за този автомобил са сигурно поне 10 пъти повече.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    шведско ( преди 3 години )
    ... Ето, това е все още шведско :)
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    редакцията стига сте ни пробутвали китайски автомобили като волво и полстар за шведски полстар е китайска компания и автомобилите се произвеждат в китай от чистокръвни китайчета много хора се набутаха с китайските волва мислейки че са шведски и сега си блъскат главите по сервизите доста от тях и се замозапалиха така че стойте по далеч от волво и се радвайте на живота докато не сте си купили волводжереми кларксон