IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo и Geely направиха електромобил с пробег 750 км

Фастбекът е изграден на нова платформа ще получи батерия със 100 кВт/ч

До автомобилния салон в Пекин остават броени дни, като той ще бъде първото подобно голямо изложение през тази година заради пандемията от коронавирус. Затова и производителите му обръщат още по-голямо внимание, като ще покажат модели, готови за серийно производство.


Lynk&Co


Един от тях е подготвен от Volvo и Geely, като това е електромобил, който ще се произвежда и продава от дъщерната компания Lynk&Co. Моделът засега носи кодовото название DC1E и превъплъщава дизайнерския език на новата марка. Неговите основни особености са гладките линии, тънките светодиодни фарове и съединени задни светлини.

Китайският автомобил на ток получава подвижни дръжки вратите, стъкла на вратите без рамки и миниатюрен спойлер на покрива. Фастбекът е изграден на новата платформа Pure Electric Modular Architecture (PMA), която ще се използва при бъдещите електромобили на Geely, Volvo и Polestar. Моделът ще получи електрически силов агрегат с блок от батерии, чийто капацитет е 100 кВт/ч.


Lynk&Co


Засега техническите характеристики на задвижващите агрегати не са известни, но се знае, че пробегът с едно зареждане ще варира от 630 до 750 км. Електромобилът ще се предлага както със задно предаване, така и със задвижване на четирите колела, което означава, че ще се появи и модификация с няколко електромотора.

Снимки: Geely

0 от 500