IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Румъния - по 11 250 евро помощ за електромобил. В България - 0

Само седем държави не субсидират колите на ток. Кой колко дава в ЕС?

По навик смятаме електромобилите и държавните субсидии за покупката им за нещо, касаещо предимно богатия Запад на Европа. Но 2020 промени драстично нещата и в останалите части на Статия континент. Проучване на браншовата организация АСЕА показва, че вече само седем от 28-те членки на общността (ако броим и Великобритания) не предлагат субсидии на държавно ниво. Дори страни "от нашата черга", като Полша, Хърватия, Румъния или Словакия, вече предлагат щедри държавни помощи - от порядъка на четири- и дори петцифрени суми в евро. В галерията по-долу сме посочили максималния размер на субсидиите във всяка от страните-членки.


Къде с колко подпомагат електромобилите (ГАЛЕРИЯ):

 

 

0 от 500
  • #10
    19 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пичове при автопарк 20 + години в БГ, какви електрички? Хората нямат пари за кола с евро 3 или 4, а Вие субсидия за нова.
  • #9
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Б. М. ( преди 3 години )
    2007, България е с по - висок БВП от Румъния. 2020 България - 8 680? ; Румъния 11 500 ?.. Това е най - важният извод. Аз съм си харесал ел. кола и чакам, надявам се на субсидия и у нас!
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А Италия?
  • #7
    21 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    защо да е по-добре? София например, а и другите големи български градове, са с изключително замърсен въздух. Бум на астма, респираторни и предизвиквани от замърсяване сърдечно-съдови заболявания. Кои са тия "други обществени сфери",които са по-важни от това? Не става дума дали купувачите на нови коли имат нужда от субсидия. Става дума тази субсидия да ги убеди да си купят електрически вместо дизели, да речем
  • #6
    13 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не ти не ме разбра. Тези с 1000 лв. доход не предприемат покупка на нов автомобил. Колетите с по-висок доходи според мен нямат нужда от субсидия. По-добре парите на данъкоплатците да отидат в други обществени сфери.
  • #5
    22 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    не е зле да разбереш как функционират данъците. Ако ти нямаш пари за нов автомобил, това означава, че всъщност данъците на онези, които имат, отиват да допълнят недостига от твоите за пътища, болници, образование. Има доста голямо значение дали плащаш 10% върху 1000 лева, или 10% върху 5000 лева. Така че не бързай да се разпореждаш какво може и не може с "твоите" пари
  • #4
    20 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Няма такова понятие държавна субсидия, има пари на данъкоплатците. Не съм съгласен мойте пари да се дават на хора, които имат пари за нов автомобил. Има смисъл ако има родно производство.
  • #3
    42 rate up comment 3 rate down comment
    С нова на бензин! ( преди 3 години )
    У нас няма дори и данъчен "стимул" за нови автомибили. Тази годона си купихме нов автомобил на безнин, с евро 6 и данъка ни е 350 лева, а за старата ни 14-годишна кола е 50. Кое е нормалното в това!?
  • #2
    21 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За какво биха бъркали в твоя джоб? Пакетче семки ли търсят?
  • #1
    15 rate up comment 17 rate down comment
    васо ( преди 3 години )
    И правилно- никакви стимули за електромобилите, те изкривяват пазара и пълнят гушите на определени фирми и същевременно бъркат в нашите джобове