IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Румъния - по 11 250 евро помощ за електромобил. В България - 0

Само седем държави не субсидират колите на ток. Кой колко дава в ЕС?

По навик смятаме електромобилите и държавните субсидии за покупката им за нещо, касаещо предимно богатия Запад на Европа. Но 2020 промени драстично нещата и в останалите части на Статия континент. Проучване на браншовата организация АСЕА показва, че вече само седем от 28-те членки на общността (ако броим и Великобритания) не предлагат субсидии на държавно ниво. Дори страни "от нашата черга", като Полша, Хърватия, Румъния или Словакия, вече предлагат щедри държавни помощи - от порядъка на четири- и дори петцифрени суми в евро. В галерията по-долу сме посочили максималния размер на субсидиите във всяка от страните-членки.


Къде с колко подпомагат електромобилите (ГАЛЕРИЯ):

 

 

0 от 500
  • #30
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Тошко ( преди 3 години )
    Имигрирайте в Румъния, много е "хубаво" .... ламаринени покриви и др.
  • #29
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Газаджия ( преди 3 години )
    Освен това ни създават и само пречки за колите на газ. Все нови изисквания, все нищо трудно да бъде и така. Защо подценяват газовите уредби в световен мащаб, на при тях вредните емисии са значително по малко малко от колкото при пушещите дизели и бензиновите коли.
  • #28
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да се местим в Румъния, то там дават най-голямата субсидия в световен мащаб явно. Иначе ако тук се въведе 90% ще се източат и 10% ще си купят електромобил.
  • #27
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Нормално е все още у нас да няма субсидии, защото ние по правило сме последни в негативните класации на ЕС, а все още има и други страни, които не дават субсидии.
  • #26
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Какви ферми и памперси. Регистрирах се в сайт за статисти в Дания. Те ми звъннаха да ми предложат роля във филм. С реплики. Тук в България трябва да си човек на някого, иначе 12 часа висиш да снимаш реклами и после те няма в рекламата. Да го *** тая *** София.
  • #25
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А в БГ кога? ОСТАВКА !!!
  • #24
    4 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не трябва да има субсидии не само за електромобили, а въобще за какво и да е. Търсенето определя предлагането.
  • #23
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Джоди ( преди 3 години )
    Електромобил ..ден първи купувам го, ден втори започвам да се озъртам за щепсел! Елате да видите в дълбоката провинция колко зарядни станции има! Карам руска кола на 40 години само на бензин...докога не знам...ще я подаря на министър някой ден....Никой не искам да ми дава субсидия ама защо трябва да плащам ДДС при покупка на електромобил...харесва ми малка кола на ток произведена в Братислава ама защо да я купувам?? ДДС то да отива за инфраструктура в моята Община не за заплати на ***....
  • #22
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Калоян ( преди 3 години )
    На първо място сме по хора с телк, с най-глупаво население, съответно и заслужени ниски доходи.На който не му изнася да заминава в чужбина, за да сменя памперси или да работи фъф ферма.
  • #21
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #19 ти случайно да знаеш средният доход на 90% от работещото население? Дали и СЪС субсидия ще си купят електричка ИЛИ дори по-нова бензинка? Останалите и субсидирани да си накупят тесли въздуха няма да се подобри много - това са смешни илюзии..