IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

В Румъния - по 11 250 евро помощ за електромобил. В България - 0

Само седем държави не субсидират колите на ток. Кой колко дава в ЕС?

По навик смятаме електромобилите и държавните субсидии за покупката им за нещо, касаещо предимно богатия Запад на Европа. Но 2020 промени драстично нещата и в останалите части на Статия континент. Проучване на браншовата организация АСЕА показва, че вече само седем от 28-те членки на общността (ако броим и Великобритания) не предлагат субсидии на държавно ниво. Дори страни "от нашата черга", като Полша, Хърватия, Румъния или Словакия, вече предлагат щедри държавни помощи - от порядъка на четири- и дори петцифрени суми в евро. В галерията по-долу сме посочили максималния размер на субсидиите във всяка от страните-членки.


Къде с колко подпомагат електромобилите (ГАЛЕРИЯ):

 

 

0 от 500
 • #39
  0 rate up comment 0 rate down comment
  А ( преди 3 дни )
  Нищо ново. Инсталирането на газова уредба също не се ползва с данъчни облекчения. После се чудим защо въздуха бил замърсен. Хората действат проактивно. При нас е след дъжд качулка.
 • #38
  3 rate up comment 0 rate down comment
  Срам ( преди 4 дни )
  В България цените са двойни. Рено зое ново 2020 г в Франция струва 16 000 евро а в България 60 000 лева на 100 000 км. България е много далеч от европа и Българите са богати хора! Всичко става двойно и тройно докато пристигне до нас!
 • #37
  0 rate up comment 0 rate down comment
  Тити ( преди 5 дни )
  БВП на човек по официални данни е около 40000лв на човек.Е колко взимат за година толкова пари?
 • #36
  0 rate up comment 1 rate down comment
  Таксито ( преди 5 дни )
  България е клошарка държава,нищо не става тук,. Просто бягайте с семействата на вън, където и да е.
 • #35
  2 rate up comment 1 rate down comment
  Ъ ( преди 6 дни )
  Ние сме шматки само че плащаме на мафията. 100 милиарда БВП изядоха , изядоха и сребърният фонд, сега заем немат пари за заплати тоя иска да дават 23000 лева за кола . Емигрирайте в Румъния.
 • #34
  2 rate up comment 0 rate down comment
  Деспасито ( преди 6 дни )
  В България тиквата от Банкя усвоява всички пари и не дава на никой, дано се задави долния ***
 • #33
  0 rate up comment 0 rate down comment
  Джоди ( преди 1 седмица )
  Нямам причина да си купувам електромобил засега! Ще чакам България да постигне напредък и финансова стабилност догодина! В бюджет 2021 да заложат държавна помощ за покупка на електромобили! Жигулата ми е читава и ще карам по магистралата за морето с 80 км/ч и догодина! Ще се пречкам на софиянци с крадените пари и ще създавам обструкции на пътя ей затова! БЮДЖЕТ 2021!
 • #32
  1 rate up comment 4 rate down comment
  Тошко ( преди 1 седмица )
  Имигрирайте в Румъния, много е "хубаво" .... ламаринени покриви и др.
 • #31
  6 rate up comment 0 rate down comment
  Газаджия ( преди 1 седмица )
  Освен това ни създават и само пречки за колите на газ. Все нови изисквания, все нищо трудно да бъде и така. Защо подценяват газовите уредби в световен мащаб, на при тях вредните емисии са значително по малко малко от колкото при пушещите дизели и бензиновите коли.
 • #30
  9 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 1 седмица )
  Да се местим в Румъния, то там дават най-голямата субсидия в световен мащаб явно. Иначе ако тук се въведе 90% ще се източат и 10% ще си купят електромобил.