IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model Y е като сглобяван в час по трудово

За защитата на един от радиаторите от капака над него се изпползват дървени елементи и лепенки

Tesla поднесе поредната неприятна изненада на клиентите си, след като се оказа, че компанията използва нетрадиционни методи за фиксиране на отделни елементи в отсека, където е багажникът на Model Y. За това се оплака потребител във форума Tesla Motor Club, който обясни, че колата му струва 55 000 долара, а един от радиаторите е закрепен с дървени подложки и съмнителни като здравина ленти.


Tesla wood


От излизането на Model Y на пазара през март тази година заваляха подобни оплаквания, които бяха свързани с лошо боядисване, драскотини по новите каросерии, стърчащи нитове в пасажерския салон, увисващи уплътнения на вратите и т.н.

В случая на клиента на Tesla от щата Джорджия, радиаторът е фиксиран с уплътнения и предпазители, които се слагат на врати и маси, за да не се ударят там малки деца или животни. В случая обаче става въпрос за предпазване на радиатора при затварянето на капака над него. Освен това, тези дървени елементи отсъстват от каталога на Tesla за резервни компоненти и части, но пък се предполага, че те могат да бъдат закупени от всеки по-голям строителен или мебелен магазин.

По-късно стана ясно, че такива дървени предпазители са били използвани и на други екземпляри Model Y, като те явно идват от различни „серии”, тъй като няма съвпадение по цвят и размери. В случая явно важното е да вършат работа.

Снимка: Tesla Motor Club

0 от 500
  • #1
    20 rate up comment 34 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Значи същата сглобка, като при ауди, бмв и мерцедес. При тези марки, в коша на двигателя е пълно с пластмасови датчици и корпуси на важни възли. Стопяват се компютри, намокрят се кабели, гърмят бушони, гният електронни детайли. Работата е трагична. И това при премиум моделите s-класа, седмица и т.н. Факт: тесла, при цялата си калпава сглобка дава по-малко дефекти от тези марки, смятайте какво е при тях. По форумите е пълно с препатили.